[PC]上古卷軸集中討論區 21 新一年有新排版

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
呢個 po有冇電視 JJ
有問題請教

想知啲咩
電影野係會誇張少少的
係會有所改變,但唔會改變到電影咁誇張變成大災難
例如你回到過去買左六合彩中頭獎幾千萬 到時你屋企人係咁R著數買左架車 結果就係咁炒左車重傷之類你都咪話唔嚴重
有無人舉下skyrim/ESO嘅例子出黎
咁撞車呢啲其實呢啲唔一定中頭獎,
其他既改變都會一樣會發生呢個機率

正如game入面你同唔同人結婚/買多間屋/領養多個小朋友,
只會當事人同身邊人影響最大,但對世界性黎講影響得好少,
除非你回到過去做大單野啦,
咁就會影響深遠了
蝴蝶效應講嘅,正正就係指一件好微細嘅事,都可以間接影響全世界
因為,生物鏈係環環相扣

冇錯
butterfly effect 就住話好少改變造成好大影響
一隻蝴蝶拍翼造成龍卷風 颱風
咁意思
好似係
米奇巴繼續乜柒都冇

屌你咁都串我
我會搵時間努力下
你唔係走左去開show咩
https://www.facebook.com/TheLowMays/

唔好拎我同弱智比啦
簡單啲講 你撞車瓜左 你條女識過第二條仔 但可能你無撞車死嘅平行世界係你同條女結婚生仔 而個仔智商可能二百成為第二個愛因斯坦發明好多野影響未來人類
又或者上古世界入面班矮人無比人殺曬 可能你玩skyrim個時就有iphone用了
吸血鬼
班矮人連微形地球都整到
一部iPhone 應該難唔到佢哋

7lv玩毀滅法 走左去雅石鎮完全唔夠打
eso我隻夜刃法cp106lv,刷咩裝好
而家仲著緊台仔公會比個到12lv exp裝,完全唔夠打
等160叫人做套朱莉比你啦
啱呀
朱莉喺咩
Nightblade喺咪朱莉加夜老母set就OK
玩完第一個暗黑兄弟會任之後
我噤X制噤到上癮
朱莉安諾斯 法套
認真
發條城dlc幾刷新我三觀
偽毒們,今晚去邊度威
諗住去東境睇下雪,得閒既就入晨風吹下風咁囉
返老家夏暮避寒
有冇人想變吸血鬼,每7日可以變一個
有人話pve定pvp有用變左
但我有少少後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞