[Uaena] IU 討論區 16 - Best Album of the Year

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
IU最近轉咗新耳機!!!!!!!!!
有人話係 Sony just ear 系列, 不過個模又唔一樣 Q___Q
有冇人知係咩牌子?
飲左水喇

留名

點解你會知飲咗水
巴打去咗睇?

好勁
我都同時學緊日韓文
但韓文剛剛開始無耐,日文就仲讀緊n5
你一路以來都自己學無出去上課?

兩樣一齊學會唔會好辛苦?

日文N4路過

冇上堂呀 所以會話麻麻地
想oral好啲都係上堂
今日考完覺得會炒n5
當初為追one ok rock而學 點知飯左陣就冇再飯落去 又唔睇動漫/聽jpop/睇日綜
啲字入唔到腦
反而學韓文又有追綜藝、聽娘娘睇娘娘 動力大好多
之後都係回鍋學番韓文算

N5同N4都唔難喎
我果陣鳩下鳩下咁都合格,但都係果句,考到唔代表用到
不過幾個月前半單拖去日本玩,都聽得明6成,講都講到少少,算係勉強交流到,叫做冇白費過
飲左水喇

留名

點解你會知飲咗水
巴打去咗睇?

...我飲左水
新帖留名
新po留名

棄既話幾時會拎

交收前仲未收到數我會當佢棄單
鄭州場唱左Someday ar
lm

LM
飲左水喇

留名

點解你會知飲咗水
巴打去咗睇?

...我飲左水

focus錯晒

牛奶皮膚ieu
新POST留名
一路唔知你地講芯點解。琴晚去睇演唱會終於明咗

尋晚邊個演唱會?
飲左水喇

留名

點解你會知飲咗水
巴打去咗睇?

...我飲左水

focus錯晒

大家都太掛住娘娘喇

芯 = 花心
我成日都話...
芯唔緊要,最緊要係認!!

尋晚邊個演唱會?

陳柏宇?
留名

我好記得
前年考DSE先入坑 聽完首喜帖街同you and I 深深不能自拔
之後首someday陪我渡過艱難歲月
仲有特登留番麗水果集娘娘上rm響考中文oral出門前放鬆睇
考完晒試第一件係去信和買chat-shire
一番到屋企就為娘娘學韓文
無娘娘我未必會開始自學外語之路

咁你學成點

今年5月直接pass左2級
Reading 93/100 listening 6x
近排學日文 今日考完n5
韓文想上4級

好勁
我都同時學緊日韓文
但韓文剛剛開始無耐,日文就仲讀緊n5
你一路以來都自己學無出去上課?

兩樣一齊學會唔會好辛苦?

日文N4路過

冇上堂呀 所以會話麻麻地
想oral好啲都係上堂
今日考完覺得會炒n5
當初為追one ok rock而學 點知飯左陣就冇再飯落去 又唔睇動漫/聽jpop/睇日綜
啲字入唔到腦
反而學韓文又有追綜藝、聽娘娘睇娘娘 動力大好多
之後都係回鍋學番韓文算

定d黎啦,n5點會炒
你n5都係自己學架啦,平時除左聽歌仲有咩?
聽one ok rock學日文會唔會搞笑左d... 人地出名多英文歌詞
我同你情況一樣,睇韓國野多過日本,又唔追開日劇動漫
但照計日文語法同韓文差不多,兩種語言值得學曬

芯 = 花心
我成日都話...
芯唔緊要,最緊要係認!!

邊個芯既同我施出去…
係咪唔會出月曆 12月都未有消息

唔知,官方完全無消息....
正常如果係出既話而家應該有得訂...

好在仲有個親媽月曆用住先...

唔係gwa....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞