沈陣營第六十四期 - 旗開得勝

1001 回覆
12 Like 2 Dislike

呢個朋友自從輸左幾round之後就開始痴左線

如果一開始聽你講入平保唔好懶屎醒新手學人玩玩其他而家個結果好好多

朋友,股市係生存遊戲嚟㗎,唔係講贏幾多,先講唔使去IFC,再講贏

識得買都唔夠,要學埋識得唔買,咁生存機會就大好多

我玩左兩個月由輸10萬倒贏番7萬 算唔算叻仔

輸3成好好㗎啦,再玩要諗吓點玩最適合自己

樓王 如果我有朋友淨係長玩2800/66/823月供咁
其實都冇乜機會輸 但算唔算係識玩股票呢?

冇話識唔識炒,贏錢係目的,方式唔同需時唔同

只可以講長揸悶贏已經係技巧,財富靠累積贏嘅比例一定多過一夜暴富嘅,亦容易好多

炒唔係一年,係死之前/離場唔再玩之前,累積落嚟叫資產,藍籌股正常流通量嘅銀行都可以用股價計3-4成,

冇收入證明都可以借返你資產咁上下嘅錢,而唔使抵押,樓都係一樣

你朋友贏唔到錢,都累積咗資產,唔癡線突然大賭嘅話,冇乜可能輸返出去

十年後嘅量夠多應該好可觀

樓王,同路
長久財富要靠耐性同經驗慢慢累積,短時間得到既99%都會好快冇晒
冤枉黎,瘟疫去
樓主 借個位黎問下

關於加租呢
你一般係每年都加租定兩年先加一次? 每次加幾多? 點同個租客講?

加左之後係咪要重新整過份新租約去打厘印? 黎多次一年生一年死?

如果一開始聽你講入平保唔好懶屎醒新手學人玩玩其他而家個結果好好多

朋友,股市係生存遊戲嚟㗎,唔係講贏幾多,先講唔使去IFC,再講贏

我玩左兩個月由輸10萬倒贏番7萬 算唔算叻仔

輸3成好好㗎啦,再玩要諗吓點玩最適合自己

樓王 如果我有朋友淨係長玩2800/66/823月供咁
其實都冇乜機會輸 但算唔算係識玩股票呢?

冇話識唔識炒,贏錢係目的,方式唔同需時唔同

只可以講長揸悶贏已經係技巧,財富靠累積贏嘅比例一定多過一夜暴富嘅,亦容易好多

炒唔係一年,係死之前/離場唔再玩之前,累積落嚟叫資產,藍籌股正常流通量嘅銀行都可以用股價計3-4成,

冇收入證明都可以借返你資產咁上下嘅錢,而唔使抵押,樓都係一樣

你朋友贏唔到錢,都累積咗資產,唔癡線突然大賭嘅話,冇乜可能輸返出去

十年後嘅量夠多應該好可觀

樓王 多謝賜教
短倉真係用黎做零用算

BTW,我係瑞瑞
你地自己諗下之後要點做,錢就你地自己既,點玩你有自由,但我唔認為有人想掉錢落去輸
出面都愁雲慘霧,“馬化雲” “你係on9仔" “臭皮匠” “屠龍刀” .... 狂出post,全部騰訊high 野輸錢。

我都想係假…

受教了

最緊要係22000至29000搵到錢既人唔好以為自己好叻,係股神...
你只係順住個勢搵到下食咋
樓主 借個位黎問下

關於加租呢
你一般係每年都加租定兩年先加一次? 每次加幾多? 點同個租客講?

加左之後係咪要重新整過份新租約去打厘印? 黎多次一年生一年死?

我2年先加嘅,份新約跟返舊約條件,係銀碼改變,自己去稅局打厘印比錢就得

加幾多?一般10%以上,睇社會經濟好唔好,同埋租客煩唔煩,煩嘅加5成趕走佢

全部約我都係一年生一年死嘅

BTW,我係瑞瑞
你地自己諗下之後要點做,錢就你地自己既,點玩你有自由,但我唔認為有人想掉錢落去輸

我都係到諗,有邊個新人可以講到呢D野
點知又係你
好掛住你 死佬
沈門2318牛重貨區喺哂71.88

我係71.58

跌300點既話 平保應該最多跌到 73$ 左右?
唔想一開市就打靶
星期一 沖個涼先返工
樓主 借個位黎問下

關於加租呢

我2年先加嘅,份新約跟返舊約條件,係銀碼改變,自己去稅局打厘印比錢就得

加幾多?一般10%以上,睇社會經濟好唔好,同埋租客煩唔煩,煩嘅加5成趕走佢

忘記咗2個月按金差額叫租客補返

跌300點既話 平保應該最多跌到 73$ 左右?
唔想一開市就打靶
星期一 沖個涼先返工

咁就睇你會唔會覺得跌多300就停定係再跌多300,又300再300啦
樓主 借個位黎問下

關於加租呢

忘記咗2個月按金差額叫租客補返

多謝指導
我唔太識開口講要加租
13500$ 加10%都14850$
但我唔係新裝修 好似幾過份
兩房十幾年樓

不過有洗錢翻新廚房同換分體,加埋都洗咗4-5萬

BTW,我係瑞瑞

點知又係你
好掛住你 死佬

婚期越黎越近,準備好未

我個人未準備好

BTW,我係瑞瑞

點知又係你
好掛住你 死佬

婚期越黎越近,準備好未

我個人未準備好

好好享受埋最後好時光

BTW,我係瑞瑞

點知又係你
好掛住你 死佬

好快冇事架喇,捱過就掂
最緊要唔好硬頸唔斬同心急追數

我自己睇最悲可以去$351

咁就真係熊市

如果穿晒50天先有支持橫行,應該短期內都冇運行

咁就真係熊市

未穿275我都唔驚

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞