沈陣營第六十四期 - 旗開得勝

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
仲諗住肥佬串柒柒左成晚, 但點解咁似冇交電費
\|/

肥佬靈靈性性啊

勝利的師父:

未到最後一刻,邊個瞓低都未知,條肥佬咪比佢威幾日囉
英國皇帝有嘢講

【港股前瞻】黃國英:衍生工具拖累 下周可能跌多幾日!

騰訊股價連跌3日,累跌8.2%,恒指亦連跌5日,為今年最長跌浪,累計全周跌792點(2.65%),H指累計跌458點(3.85%)。豐盛金融資產管理董事黃國英表示,港股跌勢超出預期,主要是受衍生工具產品和A股弱勢拖累。目前騰訊和恒指牛證收回價重貨區仍貼近現價,港股下周仍可能跌多幾日,「騰訊可能會跌多幾蚊,恒指跌多200至300點」,但預計之後將企穩。

牛證重貨是今日騰訊股價大跌主要原因之一。全日共有39隻騰訊牛證被強制收回,涉及約9億份街貨。輪商沽出牛證時,會相應買正股做對沖,但一旦正股股價跌至收回價,輪商會即時沽出所持正股以減少風險。以換股比率100計,今日收回的騰證牛證導致約900萬股的正股沽盤出現,造成龐大沽壓。
今日收市後,騰訊牛證重貨情況未有改善,收回價在380元以上的牛證街貨仍有4.7億份,其中有5隻牛證街貨達100%;收回價在370元以上的牛證街貨有6.7億份,街貨達100%的牛證亦有5隻。即在現價4%以下範圍內,仍有逾11億份貼價牛證街貨。
騰訊相關窩輪及牛熊證今日成交高達108億元,連同正股308億元成交,合共占大市總成交的27%。

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20171201/57530116
\|/
老美deep v, 港女跟窩個下唔跟回個下, 一撚定係咁
英國皇帝有嘢講

騰訊股價連跌3日,累跌8.2%,恒指亦連跌5日,為今年最長跌浪,累計全周跌792點(2.65%),H指累計跌458點(3.85%)。豐盛金融資產管理董事黃國英表示,港股跌勢超出預期,主要是受衍生工具產品和A股弱勢拖累。目前騰訊和恒指牛證收回價重貨區仍貼近現價,港股下周仍可能跌多幾日,「騰訊可能會跌多幾蚊,恒指跌多200至300點」,但預計之後將企穩。

牛證重貨是今日騰訊股價大跌主要原因之一。全日共有39隻騰訊牛證被強制收回,涉及約9億份街貨。輪商沽出牛證時,會相應買正股做對沖,但一旦正股股價跌至收回價,輪商會即時沽出所持正股以減少風險。以換股比率100計,今日收回的騰證牛證導致約900萬股的正股沽盤出現,造成龐大沽壓。
今日收市後,騰訊牛證重貨情況未有改善,收回價在380元以上的牛證街貨仍有4.7億份,其中有5隻牛證街貨達100%;收回價在370元以上的牛證街貨有6.7億份,街貨達100%的牛證亦有5隻。即在現價4%以下範圍內,仍有逾11億份貼價牛證街貨。
騰訊相關窩輪及牛熊證今日成交高達108億元,連同正股308億元成交,合共占大市總成交的27%。

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20171201/57530116

英國黃帝

大好友都睇淡

瞓醒咗我又覺得未必喎,700唔敢講,大市或星期一跌、星期二可能好轉,好多股票做緊特價,成份股都唔止700
英國皇帝有嘢講

英國黃帝

大好友都睇淡

淡友睇淡先大鑊

瞓醒咗我又覺得未必喎,700唔敢講,大市或星期一跌、星期二可能好轉,好多股票做緊特價,成份股都唔止700

輸左700點
師父著了件間條西裝之後好強勢, 棍棍都扑到應一應

我留意佢呢套老西由跌開始冇換過,都臭咁滯
\|/

我留意佢呢套老西由跌開始冇換過,都臭咁滯

戲服黎
星期一應該唔會再跌啦掛 老美咁都升番上黎

瞓醒見到陽光普照,師父嗰倉嘅牛鬼蛇神必將灰飛煙滅

噚晚嘅笑容好快消失無縱
睇返有線個FACEBOOK LIVE
首先大師係買左500蚊 曼聯平手盤客勝 , 姐係要阿仙奴贏佢先會輸錢
我見好多師兄買阿仙奴對曼聯和波
同佢平手盤對衝唔係應該買阿仙奴主勝或者主埸平手盤咩?

講返隊波 雲加對摩佬戰績好差 16次對戰贏得1次
但摩佬隊波都踢得唔好 普巴盧卡古都未算磨合得好好
阿仙奴如果今晚出伊禾比就可以跟大師買曼聯 佢呢排個勢好勁 一直破燈

所以我會等出正選陣容先買

噚晚嘅笑容好快消失無縱

好耐無見過佢隻蝦餃被夾爆

噚晚嘅笑容好快消失無縱

好耐無見過佢隻蝦餃被夾爆

都無人奶,蝦餃一早變海膽啦
買定離手

預計2017年12月1日晚錢錢錢內容
1. 縮表全球資產爆破
2. 拆息大升 Jed
3. 美匯大升
4. 992見底
5. 北水係唔存在 Jed
6. J中石油
7. 941賺到笑
8. 772 / 700 / 388 見頂 Jed
9. 大陸地產爆破, 樓唔係用來炒
10. 李嘉誠走資, 香港地產霸權衰落
11. 14年扑中哂人民幣
12. 英國王坐艇或轉呔
13. bitcoin 一定爆煲
14. 英國王都hit and run
15. 蘋果概念唔掂
16. 美國稅改失敗 Jed
17. 債市爆破在即 Jed
18. 強調自己救得一個得一個 Jed
19. 自己有87 97 07股災經驗 Jed
20. 自己計數準又識經濟
21. 自己記憶力勝人一籌 Jed
22. 全港財演一時一樣
23. 自己係投資, 人地係投機

J美股已見頂 Jed

J自己基本分析一定中,市場係錯

買定離手

預計2017年12月1日晚錢錢錢內容
1. 縮表全球資產爆破
2. 拆息大升 Jed
3. 美匯大升
4. 992見底
5. 北水係唔存在 Jed
6. J中石油
7. 941賺到笑
8. 772 / 700 / 388 見頂 Jed
9. 大陸地產爆破, 樓唔係用來炒
10. 李嘉誠走資, 香港地產霸權衰落
11. 14年扑中哂人民幣
12. 英國王坐艇或轉呔
13. bitcoin 一定爆煲
14. 英國王都hit and run
15. 蘋果概念唔掂
16. 美國稅改失敗 Jed
17. 債市爆破在即 Jed
18. 強調自己救得一個得一個 Jed
19. 自己有87 97 07股災經驗 Jed
20. 自己計數準又識經濟
21. 自己記憶力勝人一籌 Jed
22. 全港財演一時一樣
23. 自己係投資, 人地係投機

J美股已見頂 Jed

J自己基本分析一定中,市場係錯

世界末日撚,全球去返中世紀

估中佢J美股見頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞