DC正義聯盟首輪影評 : 倒模版山寨復仇者聯盟

276 回覆
37 Like 11 Dislike
英雄片要求唔洗咁高啦 都係睇gal gadot姐 劇本預左閪
小弟想問, 今次JL使唔使事前睇曬啲原著同劇集先好入去睇呀? 我好怕一陣睇唔明又會俾人話我唔識野

會你白痴腦唔識野
小弟想問, 今次JL使唔使事前睇曬啲原著同劇集先好入去睇呀? 我好怕一陣睇唔明又會俾人話我唔識野

會,話你白痴腦唔識野

會,話你白痴腦唔識野

唔係你唔做功課係你on9咩
自己on9唔check定到唔明懶電影
返去睇你d唔用貓的濕鳩marvel小朋友戲啦
可能因為太多依d廢物入場支持所以marvel先紅到

會,話你白痴腦唔識野

返去睇你d唔用腦的濕鳩marvel小朋友戲啦

會,話你白痴腦唔識野

出現了 正宗dc9

會,話你白痴腦唔識野

出現了 正宗dc9

會,話你白痴腦唔識野

出現了 正宗dc9

以後睇Marvel/DC英雄片前一律要執行個人嚴格測驗,完成後符合資格先可以入場睇戲
幾個新角色登場再來個大集結,仲有反派,先得120分鐘,一睇就知敘事唔會詳細 隔離雷神都唔止120啦
嘈咩啫,
從來都係M狗好清楚自己入場係睇一套好商業包裝娛樂片
而DC狗就當左自己入場睇大國民呀、發條橙呀、月黑高風咁啦

Ps 神奇女俠真係好有深度,連CA1都坐時光機抄佢
wb真係咁撚廢咩 請班友番嚟無個做到野

其實如其話無個做到野,係個領導唔得,下面幾耐都無用,都己經唔止一個導演走左,初頭又話下年拍flash,宜家無左啦,成日根本未決定好就公佈,公佈完又改,導演好似未開拍就走

真係好無planning 一大堆野話拍 邊個角色紅又話加spin-off 但係全部都無聲氣
到依家都淨係得aquaman拍咗 confirm好檔期
咁無心點做落去
M記淨係planning都贏9條街

我覺得主因係人地老迪係有個marvel studio係專搞晒所有,成個工作室專心一意緊係啦
但華納又唔成立一個dc studio ,即d員工可能搞下dc的野又要理埋其他電影,都唔係一心一意搞
,華納根本唔係有個熱誠去搞好dc ,d電視食散餐咁分去唔同電視台,電視同電影又分開,完全係見步行步

marvel tv好成功? inhumans垃圾級爛茄0%,神盾局就摺(如唔係迪迪尼粟abc播落去以摺左,神盾局重係咪同電影同宇宙已經唔知,出晒咁多inhumans電影又無存在。
夜魔俠拍得好後,之後幾套跌晒watt,套鐵拳俠唔駛講啦!而且kf到家下都唔認defender係同電影版宇宙
另xmen tv劇fox拍唔撚關marvel studio事

唔係講緊電視成功,係講緊個plan,起碼人地個電視同電影係同一世界,即係planning上係做得足,拍得唔好就其他原因啦,最大應該係唔重視,成本好低,一套aos的成本一個season 只有一套戲的十分一,應該只係當幫電影宣傳,點會唔係同宇宙,都講到明所有marvel studio係mcu世界,無話佢電視好成功,只係話佢地有plan好多,唔會咩都未肯定就出,電影得inhumans改左,其他都預期

但相對調翻轉電影同電視同世界觀其實好綁手綁腳

食個都係aos的問題,係要拖到電影就上個條先有d野做聯動,之前成十幾集都係拖

所以nexfile 個幾套幾好,無錯係同一世界,但因為佢地係街頭英雄打黑幫,依d野tony個班真係唔會理,發揮會比較自由,但你aos都係打九頭蛇,但無電影班英雄客串

睇來你都係無睇D marvel要員資料報導新聞,重係係自己諗既marvel框架到。
第一marvel阿頭監製KF被多次問defender係咪電影u,KF完全無話係
自從avengers aou後兩邊監制不和電影&tv部已分家,所以之後aos已無同電影版連動,個宇宙已經無晒牽連,aos重有打九頭蛇電影版提都無提,分家後inhuman歸左電視個監製,所以inhuman電影版就玩完喇變左爛茄tv版!aoe所玩inhuman根本已經同電影版分道揚家,同宇宙基本已經變左8萬5來渣
所以你唔係咁清楚就攪清上網搵下料先好啦

你講咩呀你,咁KF有無講到明話唔係,你所講的野只係雙方都開始無再做連動,但大部分的劇一開波都係設定晒同電影同一世界,除非佢之後官方講到明分開,唔係就仲係同一世界
同埋我由一開始講到明係marvel個邊比華納更有planning,你同我講marvel電視廢把撚呀?
我有話過有plan就一定咩都好過對方架?
都唔知你嬲咩鳩

睇來你咩係8萬5都唔知 官方公佈
有plan跟住廢晒失敗都打得飛機
依D正宗就所謂m狗
批評?
樓主我第一頁已經光明正大公開話打狗喎

活係規範下又隨意定義大眾要求同化既你
陰公到只要幾個cm踢一踢你就發晒狂

我就明顯係仆街搞事,但個西字睇怕非你莫屬多

我亦都話明你屌得就人屌得我係屌9你,用西係咪唔撚岩你聽,咁就達到我屌9你目的

唔係1999就叫有內涵既
冷靜少少,唔好發火住,組織下再打字

樓主我係欣賞你團火既,終於似返個人

屌9你就唔雖要組職,我唔似你依D西人,精心部署組識D低下手段,利用E到影迷對電影喜好既情緒作為自己攻擊某人D西手段

我對你眼裡既我,表示陰莖

你又點解墮落到被揭穿假面後惱羞成怒既哺乳類動物呀

其實如其話無個做到野,係個領導唔得,下面幾耐都無用,都己經唔止一個導演走左,初頭又話下年拍flash,宜家無左啦,成日根本未決定好就公佈,公佈完又改,導演好似未開拍就走

真係好無planning 一大堆野話拍 邊個角色紅又話加spin-off 但係全部都無聲氣
咁無心點做落去

我覺得主因係人地老迪係有個marvel studio係專搞晒所有,成個工作室專心一意緊係啦
但華納又唔成立一個dc studio ,即d員工可能搞下dc的野又要理埋其他電影,都唔係一心一意搞
,華納根本唔係有個熱誠去搞好dc ,d電視食散餐咁分去唔同電視台,電視同電影又分開,完全係見步行步

marvel tv好成功? inhumans垃圾級爛茄0%,神盾局就摺(如唔係迪迪尼粟abc播落去以摺左,神盾局重係咪同電影同宇宙已經唔知,出晒咁多inhumans電影又無存在。
夜魔俠拍得好後,之後幾套跌晒watt,套鐵拳俠唔駛講啦!而且kf到家下都唔認defender係同電影版宇宙
另xmen tv劇fox拍唔撚關marvel studio事

唔係講緊電視成功,係講緊個plan,起碼人地個電視同電影係同一世界,即係planning上係做得足,拍得唔好就其他原因啦,最大應該係唔重視,成本好低,一套aos的成本一個season 只有一套戲的十分一,應該只係當幫電影宣傳,點會唔係同宇宙,都講到明所有marvel studio係mcu世界,無話佢電視好成功,只係話佢地有plan好多,唔會咩都未肯定就出,電影得inhumans改左,其他都預期

食個都係aos的問題,係要拖到電影就上個條先有d野做聯動,之前成十幾集都係拖

所以nexfile 個幾套幾好,無錯係同一世界,但因為佢地係街頭英雄打黑幫,依d野tony個班真係唔會理,發揮會比較自由,但你aos都係打九頭蛇,但無電影班英雄客串

睇來你都係無睇D marvel要員資料報導新聞,重係係自己諗既marvel框架到。
第一marvel阿頭監製KF被多次問defender係咪電影u,KF完全無話係
自從avengers aou後兩邊監制不和電影&tv部已分家,所以之後aos已無同電影版連動,個宇宙已經無晒牽連,aos重有打九頭蛇電影版提都無提,分家後inhuman歸左電視個監製,所以inhuman電影版就玩完喇變左爛茄tv版!aoe所玩inhuman根本已經同電影版分道揚家,同宇宙基本已經變左8萬5來渣

你講咩呀你,咁KF有無講到明話唔係,你所講的野只係雙方都開始無再做連動,但大部分的劇一開波都係設定晒同電影同一世界,除非佢之後官方講到明分開,唔係就仲係同一世界
同埋我由一開始講到明係marvel個邊比華納更有planning,你同我講marvel電視廢把撚呀?
都唔知你嬲咩鳩

依D正宗就所謂m狗

事實人地完完整整,只係宜家唔做聯動就話8萬5
起碼人地統一唔會電影一個隊長,電視又一個,跟住另一個台出現年輕版tony

笑人地IF做得差,但人地起碼所有野跟公佈的野黎做預期出,點同你華納公佈完又出,導演換完一個又一個

咁無心點做落去

都唔知你嬲咩鳩

依D正宗就所謂m狗

事實人地完完整整,只係宜家唔做聯動就話8萬5
起碼人地統一唔會電影一個隊長,電視又一個,跟住另一個台出現年輕版tony

笑人地IF做得差,但人地起碼所有野跟公佈的野黎做預期出,點同你華納公佈完又唔出,導演換完一個又一個
嘈咩啫,

人地marvel好簡單一味要錢,但dc成日講深度點解又唔見你地拎最佳劇本?事實就深度又拎唔到收立明,票房又輸俾人
嘈咩啫,

人地marvel好簡單一味要錢,但dc成日講深度點解又唔見你地拎最佳劇本?事實就深度又拎唔到獎證明,票房又輸俾人
嘈咩啫,

人地marvel好簡單一味要錢,但dc成日講深度點解又唔見你地拎最佳劇本?事實就深度又拎唔到收立明,票房又輸俾人

港獨講咩民主獨立好簡單一味要錢咪得囉 做下5毛先
票房贏 今年dc ww老美票房屌打底晒今年m片,套thor 3過左4億先講啦!
重要事情講3次
我係dc狗我係dc狗我係dc狗
嘈咩啫,

票房贏 今年dc ww老美票房屌打底晒今年m片,套thor 3過左4億先講啦!
重要事情講3次

6億5喇喎ching
嘈咩啫,

重要事情講3次

你都on9,話咩港獨係要獨立但唔係講獨立係要錢,比喻都搵好d,m記有無講明佢地的戲要拎獎呀

Ww全球埋單低過spiderman同銀河守護隊呀你又唔講,即其他地方的人唔係人黎架
嘈咩啫,

重要事情講3次

你都on9,話咩港獨係要獨立但唔係講獨立係要錢,比喻都搵好d,m記有無講明佢地的戲要拎獎呀

Ww全球埋單低過spiderman同銀河守護隊呀你又唔講,即其他地方的人唔係人黎架

拿,公道講句,晒票房冷就真係要上下Box Mojo之類website做下功課先
嘈咩啫,

重要事情講3次

拿,公道講句,晒票房冷就真係要上下Box Mojo之類website做下功課先

WW全球8億2千萬,gotg 全球8億6千萬
嘈咩啫,

重要事情講3次

6億5喇喎ching

明明thor海外個part己經過左ww,係本土個part未過因為人地本土開左畫未夠二星期,本土首週又蠃你,除非真係後尾被JL影響到唔係實過,講到好似一撚定輸咁
分分鐘埋單都只係同thor3差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞