DC正義聯盟首輪影評 : 倒模版山寨復仇者聯盟

276 回覆
37 Like 11 Dislike
簡單一句
marvel fans既會覺得可以接受
dc fans 既 會覺得係爛片
我睇佢宣傳片依家加晒變左ww係主角咁就知套野戇鳩,個角色稍為紅少少就轉晒重點,一啲原則都無
唔見avg會將black widow造到主角咁?
就算再受歡迎,marvel都唔會比妹仔大過主人婆既事發生啦

black widow有咩資格同ww比呀
DC班撚樣係抵屌既,無辦法
當初肯認衰咪乜事都無

你係鬧緊樓主定樓主post 入面堆讚多過彈既專業影評人?

我相信有腦既人都知個POST想帶出既意思
不要緊,繼續思考下先

呢個POST同樓主我都好FUN的

影評佬又變返專業喇
bvs嗰期屌影評佬係垃圾嗰班人去左邊
當初肯認衰咪乜事都無

不要緊,繼續思考下先

影評佬又變返專業喇

Wonder woman嗰期突然覺醒左 專業返
簡單一句
marvel fans既會覺得可以接受
dc fans 既 會覺得係爛片

英雄片又點及得上自稱fans口交大戰得咁好睇
當初肯認衰咪乜事都無

不要緊,繼續思考下先

影評佬又變返專業喇

你覺得唔專業?咁都ok既,佢地專業定業餘都唔慣我事
更何況bvs點關我咩事?

btw,咁姐你都認同樓主個標題有問題?
明明讚多過彈既影評,佢改到個topic變完全貶意
英雄片又點及得上自稱fans口交大戰得咁好睇

唔覺
我睇佢宣傳片依家加晒變左ww係主角咁就知套野戇鳩,個角色稍為紅少少就轉晒重點,一啲原則都無

avengers 1主角係夠係Ironman啦
嗰陣嘅美隊根本為有而有

over over 手足們可以將火力集中番DC變 fun

傻豬黎既,就係想班狗愈回避核心問題先愈好睇

問世間有咩Fun得過自己笑完自己中招
當初肯認衰咪乜事都無

不要緊,繼續思考下先

影評佬又變返專業喇

因為呢d post永遠都係開黎為兩邊既私怨舊仇互屌
所以如果你唔係果兩邊既人 可以唔駛咁緊張

嗰陣嘅美隊根本為有而有

班狗入戲院睇jl發覺自己四圍都係小朋友...
當初肯認衰咪乜事都無

不要緊,繼續思考下先

影評佬又變返專業喇

我有話覺得唔專業咩?
我有話bvs關你事咩?我講緊嗰時屌影評佬啲人喎
樓主話jl似avg邊忽貶義,除非avg好似bvs咁俾人屌係爛片啦
或者你心目中avg係爛片,咪覺得樓主踩緊jl囉,咁就唔好拉其他人落水喇
諸位 開戰吧
食住花生等睇戲
出得依個post,打出心低係咪都覺得marvel爆谷花生片唔掂,老實講太黑暗風商業角度上唔成功加返娛樂元素好正常,始終套戲大資金投資,最奇怪樓主轉貼都係讚套戲文,樓主咁玻璃心個心好酸

到底點先睇到樓主係踩緊JL而唔係贊緊?
自卑心作祟?

假設DC套JL跟Marvel套Avg風格黎拍都係冇正面反應的話

咁佢抄黎靶撚咩,繼續行班fanboy吹捧條礦工路線咪得囉

咁樓主又點光明正大開呢個POST笑柒班狗 同大家For fun啊
無意加入dc同marvel戰鬥
但無記錯美國隊長個地位唔係一直高過ironman既咩 求解

嗰陣嘅美隊根本為有而有

班狗入戲院睇jl發覺自己四圍都係小朋友...

入場睇睇下聽到有小朋友係度叫:媽咪媽咪,神奇女俠呀
又講故事唔得 接埋啦DC
硬係覺得樓主似係新生趣改過另一個名過黎玩

咪屈趣巴啦屌你老母
追完post淨係覺得班m撚好上心幫呢套野宣傳
出得依個post,打出心低係咪都覺得marvel爆谷花生片唔掂,老實講太黑暗風商業角度上唔成功加返娛樂元素好正常,始終套戲大資金投資,最奇怪樓主轉貼都係讚套戲文,樓主咁玻璃心個心好酸

唔係班狗當初用黑暗深度打飛機,笑鳩marvel爆谷笑片俾細路睇
而家洗乜俾人binc
咁清高唔好跪低吖嘛,繼續行黑暗文藝路線,拍套bvs 2.0囉

marvel片真係越來越變娛樂爆谷片,諸神黃昏係好睇有娛樂性,但marvel連依套都變埋娛樂爆谷片,以後marvel片變成點真係心中有數,avengers 4結局thanos最後可能同班heroes一齊bbq 相反睇返依個post轉貼評論家下dc娛樂有埋,又有黑暗風又有劇情,個個又拍得型,咁咪屌打晒marvel爆谷娛樂攪笑片囉

雷神系列最撚差
出面個post都可以吹咁耐
雷神3玩爆肚角色互串,為搞笑而搞笑

唔好亂講呀,人地又係史上最好睇嘅Marvel電影嚟

搞笑咪等於娛樂性高+劇情豐富+人物吸引囉,marvel套套都史上最好睇架啦不服來辯
呢度就係戰火區?
咁撚黑都話開朗又盛, fun乜撚呀, 我地DC唔會拍出咩分乜分依d 垃圾
我地DCEU完整緊呈現緊咩出生 救贖定乜撚柒意思話?
屌而家明明去到光明既階段, 用fun黎表達太低層次

墮落>黑暗>救贖>光明
呢度就係戰火區?

咪亂屈啊屌你

呢個POST係發放緊正能量,為大家帶黎歡笑用既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞