DC正義聯盟首輪影評 : 倒模版山寨復仇者聯盟

276 回覆
37 Like 11 Dislike
出得依個post,打出心低係咪都覺得marvel爆谷花生片唔掂,老實講太黑暗風商業角度上唔成功加返娛樂元素好正常,始終套戲大資金投資,最奇怪樓主轉貼都係讚套戲文,樓主咁玻璃心個心好酸

唔係班狗當初用黑暗深度打飛機,笑鳩marvel爆谷笑片俾細路睇
而家洗乜俾人binc
咁清高唔好跪低吖嘛,繼續行黑暗文藝路線,拍套bvs 2.0囉

marvel片真係越來越變娛樂爆谷片,諸神黃昏係好睇有娛樂性,但marvel連依套都變埋娛樂爆谷片,以後marvel片變成點真係心中有數,avengers 4結局thanos最後可能同班heroes一齊bbq 相反睇返依個post轉貼評論家下dc娛樂有埋,又有黑暗風又有劇情,個個又拍得型,咁咪屌打晒marvel爆谷娛樂攪笑片囉

笑人地fun而家自己又embrace jl有fun嘅元素係咩玩法
Bvs嗰陣明明好自豪玩黑暗深度講明唔會同marvel同流合污玩fun
Avg4未驚過喎Sor 睇完ca3就明唔會有你講嘅問題
DC>>>Marvel>>>DC
出得依個post,打出心低係咪都覺得marvel爆谷花生片唔掂,老實講太黑暗風商業角度上唔成功加返娛樂元素好正常,始終套戲大資金投資,最奇怪樓主轉貼都係讚套戲文,樓主咁玻璃心個心好酸

唔係班狗當初用黑暗深度打飛機,笑鳩marvel爆谷笑片俾細路睇
而家洗乜俾人binc
咁清高唔好跪低吖嘛,繼續行黑暗文藝路線,拍套bvs 2.0囉

marvel片真係越來越變娛樂爆谷片,諸神黃昏係好睇有娛樂性,但marvel連依套都變埋娛樂爆谷片,以後marvel片變成點真係心中有數,avengers 4結局thanos最後可能同班heroes一齊bbq 相反睇返依個post轉貼評論家下dc娛樂有埋,又有黑暗風又有劇情,個個又拍得型,咁咪屌打晒marvel爆谷娛樂攪笑片囉

笑人地fun而家自己又embrace jl有fun嘅元素係咩玩法
Bvs嗰陣明明好自豪玩黑暗深度講明唔會同marvel同流合污玩fun
Avg4未驚過喎Sor 睇完ca3就明唔會有你講嘅問題

佢地龍門搬到上月球未
大家記撚住阿 所有DC既FUN都係=黑色幽默
我睇佢宣傳片依家加晒變左ww係主角咁就知套野戇鳩,個角色稍為紅少少就轉晒重點,一啲原則都無
唔見avg會將black widow造到主角咁?
就算再受歡迎,marvel都唔會比妹仔大過主人婆既事發生啦
我睇佢宣傳片依家加晒變左ww係主角咁就知套野戇鳩,個角色稍為紅少少就轉晒重點,一啲原則都無

拎black widow同ww比
Ww本身就係dc三巨頭 拎黎promo有咩問題?
同埋其實本身ww就係主角之一 宣傳佢又點on9法?

CA未一鳩樣 avenger1 行行企企 ca2紅左之後同ironma平起平坐

CA未一鳩樣 avenger1 行行企企 ca2紅左之後同ironman平起平坐

咁WW 同 batman / superman 係3巨頭 基本平起平座

你用black widow 點比

宣傳片 batman同ww 差唔多
Superman就收埋 所以好難話邊個獨大

CA未一鳩樣 avenger1 行行企企 ca2紅左之後同ironma平起平坐

civil war本身就係哩兩個打

avengers 1主角係夠係Ironman啦
嗰陣嘅美隊根本為有而有

而家洗乜俾人binc

雷神系列最撚差
出面個post都可以吹咁耐
雷神3玩爆肚角色互串,為搞笑而搞笑

唔好亂講呀,人地又係史上最好睇嘅Marvel電影嚟

avengers 1主角係夠係Ironman啦
嗰陣嘅美隊根本為有而有

over over 手足們可以將火力集中番DC變 fun
睇完review話似avg話走主流其實真係唔多樂觀
但無改marvel係合家歡片塞兩個鐘爛gag當電影嘅事實
DC班撚樣係抵屌既,無辦法
當初肯認衰咪乜事都無

由原本dc>>marvel
變咗大家都爛 dc==marvel
留名

CA未一鳩樣 avenger1 行行企企 ca2紅左之後同ironman平起平坐

咁本身ca係應該平起平坐/更高地位
當初肯認衰咪乜事都無

你係鬧緊樓主定樓主post 入面堆讚多過彈既專業影評人?
不如reboot多次

黑又黑過頭,之後想追m記,又搞到不倫不類

停返三、四年,等avenger4完咗,再打過好過
當初肯認衰咪乜事都無

你係鬧緊樓主定樓主post 入面堆讚多過彈既專業影評人?

我相信有腦既人都知個POST想帶出既意思
不要緊,繼續思考下先

呢個POST同樓主我都好FUN的
世界大戰

由原本dc>>marvel
變咗大家都爛 dc==marvel

27%同26%嘅爛片>>>>>>>marvel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞