點睇悠二

364 回覆
7 Like 37 Dislike

人地好似係比人問價同存貨

無售後?
得悠二有??

雖然覆機較慢,
但悠二依然係最好,
相較其他腦舖,
佢更親力親為,
就算冇幫襯佢,
都會積極協助處理硬件保養問題。

咁點解一直會咁大迴響

樹大招風

大極有限
樓上又話有record睇講左咁多日都未有
都唔知係咪

收左幾錢呀你?親自落手?洗唔洗拍埋片上黎?

笑撚左 我係見個個話間噏耷網店唔覆人先估佢規模細
鳩噏下都咁大反應 使唔使頒個勤工獎俾你
用望遠境對住悠二屋企廁所睇

不過近十年冇砌過機,最近自己跟list砌部ryzen,覺得悠二d list都算大路同易買到。

係買中咗壞ram 時不時bsod,自己手氣問題,而家等緊代理換。

有問題google可能快過問,然後感受下解決一個問題嘅過程中引發其他問題

裝完機用一段時間冇乜問題,clone多隻硬碟做backup,咁就慳番唔少時間。

白痴求解
ssd做system drive嘅話clone disk要用咩同點做法
不過近十年冇砌過機,最近自己跟list砌部ryzen,覺得悠二d list都算大路同易買到。

係買中咗壞ram 時不時bsod,自己手氣問題,而家等緊代理換。

有問題google可能快過問,然後感受下解決一個問題嘅過程中引發其他問題

裝完機用一段時間冇乜問題,clone多隻硬碟做backup,咁就慳番唔少時間。

白痴求解
ssd做system drive嘅話clone disk要用咩同點做法

其實我都唔係好識,如果120gb 2.5吋ssd唔分partition
我買多隻backup, 之後駁電腦唔format住
easeus todo free software
揀system clone過去就新ssd 就ok(理論上)

win10 win7都係咁,不過冇再深究速度問題
有無新list 推介 想砌機

上悠二網
或者去硬件討論區
悠二出名咪多得倆台既巴打

叫過距出張list價錢比出面貴

利申未幫親過
屌緊佢F代親生仔
搵隻同牌子要人比較

佢係F代有AC或者易羅貨咪要買F代既貨為主羅

每間腦店都有相熟代理架啦
好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞