[美劇]Lucifer Season 3 討論區

911 回覆
36 Like 4 Dislike
個女愈睇愈鐘意
呢個真
香港真係唔見呢隻率直既性格
通常有既已經係大肥婆
岩而家睇到第2季岩岩開始
好正呀
Sense8真係一睇就睇到停唔到
個post已經唔係討論Lucifer

我想要返呢個detective
呢段拖太耐,搞三角關係都幾集,但已經到季尾
係~仲要而家第3者好似贏咁
嬲到震
BTW 呵仔仲有冇 搞笑小品
黑色幽默個套 維京我麻麻地
但小鎮呢套好高汁
有,一套講個仆街女主角死左落地獄點知派錯去天堂 The Good Place

同一間公司有套同樣非常好笑既講警匪既.Brooklyn99

另外有套講英國皇室,好賤格惡搞皇室既The Windsor
good place正呀
正~睇完Santa Clarita Diet再追你講個幾套
套野真係好過癮~Nathan Fillion 個陣睇castle 已經好鐘意睇佢
好鬼鐘意睇喜劇 ~
如果俾你只可以揀一,兩套最鐘意既喜劇黎推薦~你會揀邊套 (唔一定netflix)
好奇問下
各有特色好難取捨,但Netflix笑片中,暫時我揀The IT Crowd 為最鐘意

每集都保持到水準,笑位高質,演員亦做得非常好

覺得美國人拍喜劇,結局經常令人失落難堪,英國人就會包返個happy ending,開開心心等下一集,比如The Inbetweeners就係其中之一
IT Crowd 同Inbetweeners完嗰陣好唔捨得
推返上黎
呢段拖太耐,搞三角關係都幾集,但已經到季尾
係~仲要而家第3者好似贏咁
嬲到震
BTW 呵仔仲有冇 搞笑小品
黑色幽默個套 維京我麻麻地
但小鎮呢套好高汁
有,一套講個仆街女主角死左落地獄點知派錯去天堂 The Good Place

The good place
喜劇都有大逆轉

正~睇完Santa Clarita Diet再追你講個幾套
套野真係好過癮~Nathan Fillion 個陣睇castle 已經好鐘意睇佢
好鬼鐘意睇喜劇 ~
如果俾你只可以揀一,兩套最鐘意既喜劇黎推薦~你會揀邊套 (唔一定netflix)
好奇問下
各有特色好難取捨,但Netflix笑片中,暫時我揀The IT Crowd 為最鐘意

每集都保持到水準,笑位高質,演員亦做得非常好

覺得美國人拍喜劇,結局經常令人失落難堪,英國人就會包返個happy ending,開開心心等下一集,比如The Inbetweeners就係其中之一
IT Crowd 同Inbetweeners完嗰陣好唔捨得

整體計IT Crowd係贏TBBT
Good place
等緊第三季
今個月睇左六七套

有走輕鬆黑色幽默路線,由挪威Netflix主理既維京人笑片Norsemen﹐女主角拍過同樣係挪威Netflix出品既Lilyhammer

然後科幻片Timeless出左第二季,講兩派人用時光機改變歷史,同維護歷史。以時光機劇嚟講仍有不足,當然點都好過Legends of Tomorrow

血腥少少有改編自《金銀島》既Black Sails,仔細咁描寫出海盜文化,被肉體、金錢同暴力覆蓋

第一季非常抵死過癮既Santa Clarita Diet上月尾追加新一輯,女主角食錯野變左種,有鋪癮要食人肉

由Green Arrow開始就注定要追哂咁多套DC劇,非常爛,但仲係好多靚女,今個月追完 Supergirl第二季同The Flash第三季

N記電影睇左三奪,一如以往爛到不得了,不值一提
除左最後個段
以為你賣緊Netfilx 廣告

見你追咁多
我好似晒左個netflix 咁
講netflix可以講幾日

Sense8真係一睇就睇到停唔到

可惜開唔到多一季
其實可以完左咪算
我套castle 係突然之後cut左 然後飛去結局
係完全理解不能的
冇人再提 luci
呢幾集太難頂
爛泥扶唔上柄
想問係今晚幾點左右更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞