一個post就睇清獨派連登仔駝鳥鍵盤建國

415 回覆
147 Like 70 Dislike
屌你最大嘅軍隊問題理都唔理,喺度長篇大論解釋點起個海水化淡廠有撚用

因為軍隊問題唔會解決到, 點都唔會有抽得贏對手嘅實力.

你問大部份支持港獨嘅人, 都係話香港係國際城市老解唔會出兵, 然而如果老解真係出兵佢地有咩方案應付, 佢地係唔會有嘅.

聽過個講法係請傭兵頂住檔先

老解南部戰區陸軍有三個集團軍. 唔知諗住請幾多位傭兵嚟頂?
明明越傾越可行
然後五毛就直接唔理事實算

你真係好撚正
高級曲線

三個月起好海水化淡廠?!
大陸d豆腐渣工程都未必得喇
淨係逐層等你d水泥亁都玩起碼一年
仲有未計裝過濾系統,技術訓練等
三個月,你以為自己玩緊即時戰略定simcity?

仲有香港一個城市仔得七百萬人,封鎖左會導致糧食出口國危機?
你知唔知美國呢d國家一年倒幾多過剩糧食落海?

樓主個post就係想屌醒你呢d人
好心要諗獨立之前,培養下國際視野先
唔好下下都活係自己FF世界入面

原來佢係咁嘅意思
佢啲邏輯膠得濟搞到我都睇唔明佢噏乜

真係好on9
人地就算早排對老俄玩石油禁運,個世界咪又係咁轉
定條友以為d米肉魚菜好撚值錢
無得出口會世界大戰呀?

俄羅斯一句唔運天然氣
成個歐洲跪低晒

呢個世界除咗大國仲有好多中型國家
香港斷咗貿易鏈
透過香港所有交收全部死哂

國際視野方面
五毛一定唔知
香港啲貿易夥伴唔係少
如果真係WFC股市都保唔到市值
淨係睇港股開唔到市國企收哂皮已經夠happy

一個回覆已經前後唔呼應
咁你覺得你既貿易夥伴國想唔想你獨立?

東盟 - yes
日本 - yes
俄國 - yes
印度 - yes
歐盟 - 各懷鬼胎
美國 - no

你都係返去玩simcity

原來佢係咁嘅意思

真係好on9
無得出口會世界大戰呀?

俄羅斯一句唔運天然氣
成個歐洲跪低晒

香港斷咗貿易鏈

國際視野方面
五毛一定唔知
香港啲貿易夥伴唔係少

一個回覆已經前後唔呼應

東盟 - yes
日本 - yes
俄國 - yes
印度 - yes
歐盟 - 各懷鬼胎
美國 - no

咁既水準打機都贏唔到
連登仔講獨計劃同買六合彩一樣,只肯付出廿蚊就等獨中中秋金多寶:
連登仔講獨計劃同買六合彩一樣,只肯付出廿蚊就等獨中中秋金多寶:

跟住同你講要俾啲正能量,相信終有一日會中獎
樓主咁醒
又諗唔諗到 唔好令香港俾中国搞衰
點保返住一直以嚟嘅自由
出國唔好俾人笑我哋係中国人
唔會食到黑心食品
人人都有錢買到樓
政府願意俾錢起啲為市民有益嘅基建設施
教育制度改革 學生唔使再大壓力到跳樓
樓主 樓主 諗唔諗到

所以咪就係話應該將心思放係呢啲實際問題上,而唔係一日到黑ff埋啲「正能量」係度麻醉自己
樓主咁醒
點保返住一直以嚟嘅自由
唔會食到黑心食品
人人都有錢買到樓
樓主 樓主 諗唔諗到

所以咪就係話應該將心思放係呢啲實際問題上,而唔係一日到黑ff埋啲「正能量」係度麻醉自己

唔港獨又點做到啊大佬,比個叻你
學販民議會「抗爭」?二十年佢地做過咩,咪同保皇一齊賣香港

但你地一路都俾唔到點做先實行到港獨嘅路線圖俾人睇呢.
樓主咁醒
點保返住一直以嚟嘅自由
唔會食到黑心食品
人人都有錢買到樓
樓主 樓主 諗唔諗到

冇軍隊點獨立啊大佬,比個叻你
你姐係喺度同我講中唔到六合彩就買唔到樓,跟住叫我攞晒成副身家去買六合彩
樓主咁醒
點保返住一直以嚟嘅自由
唔會食到黑心食品
人人都有錢買到樓
樓主 樓主 諗唔諗到

你姐係喺度同我講中唔到六合彩就買唔到樓,跟住叫我攞晒成副身家去買六合彩

之前已經有舊post講近20年新成立國家只有1個以武力解決
樓主咁醒
點保返住一直以嚟嘅自由
唔會食到黑心食品
人人都有錢買到樓
樓主 樓主 諗唔諗到

但你地一路都俾唔到點做先實行到港獨嘅路線圖俾人睇呢.

咁咩都唔做,等香港淪陷?真係高招

我而家咪就係問你點做囉.

唔係果啲剩係答四字隻"建立論述"果啲罐頭答案呀.

原來佢係咁嘅意思

真係好on9
無得出口會世界大戰呀?

俄羅斯一句唔運天然氣
成個歐洲跪低晒

香港斷咗貿易鏈

國際視野方面
五毛一定唔知
香港啲貿易夥伴唔係少

一個回覆已經前後唔呼應

東盟 - yes
日本 - yes
俄國 - yes
印度 - yes
歐盟 - 各懷鬼胎
美國 - no

咁既水準打機都贏唔到

simcity邊有國家層面

你地成日講有外國勢力要支那收皮
講到有國家會趁亂打劫支那又不願面對
獨派要認清楚一點
港獨係為左港人命運自主 同共產黨切割 避免香港再墜落腐敗落去
乜野民主平等人權同道德高地全部必要時要讓路

只有勝與敗
魚與熊掌 道德光環定成功
自己揀
樓主咁醒
點保返住一直以嚟嘅自由
唔會食到黑心食品
人人都有錢買到樓
樓主 樓主 諗唔諗到

列出嚟俾大家睇過?
中國對香港貿易禁運斷水斷糧都叫現實有可能發生
樓主係咪short撚左
我認同港獨會導致好多問題而獨派無討論過
但禁運唔係其中一個囉
香港係對海架大佬
你知唔知派軍艦係國際水域阻止船通過或扣留船隻幾大件事
美國佬果陣有能力都無對越南/伊拉克做過你估下點解
樓主咁醒
點保返住一直以嚟嘅自由
唔會食到黑心食品
人人都有錢買到樓
樓主 樓主 諗唔諗到

列出嚟俾大家睇過?

南蘇丹:應該就係佢講嘅武力解決嗰個
科索沃:有美國同歐盟同佢撑腰
塞爾維亞/蒙特內哥羅:呢兩個唔係獨立,而係分家
東帝汶:根據wiki,一開始比印尼打到豬頭炳咁,「1999年9月20日,以澳洲為首的國際部隊進入以後,才結束了這些暴力行動。」
帛琉:原宗主國就係啲九流國家,不提也罷
中國對香港貿易禁運斷水斷糧都叫現實有可能發生
樓主係咪short撚左
我認同港獨會導致好多問題而獨派無討論過
但禁運唔係其中一個囉
香港係對海架大佬
你知唔知派軍艦係國際水域阻止船通過或扣留船隻幾大件事
美國佬果陣有能力都無對越南/伊拉克做過你估下點解

係冇可能發生
因為中國會直接放老解落嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞