一個post就睇清獨派連登仔駝鳥鍵盤建國

415 回覆
147 Like 70 Dislike
隔籬有個post有人問支持港獨既人幾條問題
例如如果北京當局實施貿易禁運斷水斷糧等等對香港有咩實質或經濟影響...

一開波樓主就畀人負皮屌晒老母咁
又話五毛又剩
先唔講佢係唔係
乜原來然基於現實同技術性問題都唔願意討論
原來靠ff打飛機屌下人五毛就𨫡國
唔怪得獨派形象咁差 個個駝鳥心態到咁

咁我而家問如果宣布港獨後北京政府設立禁飛區
派軍艦封港 對香港有咩影響 有咩對策
咁我又係唔係土共五毛呀屌你

知己知彼 百戰不殆
聽下持反對懷疑立場既意見(不包括非理性及五毛)
先可以全面認清事實

連登仔咁掩耳盜鈴 係唔係其實根本就好似販民永續社運一樣去擦存在感 冇諗真做解決問題
只求多個籍口屌人眾人皆醉
大家覺得今日香港仲要沈淪不起就繼續好似樓主噉
講到口臭
我對香港民族有認同感,係網上世界,我無論如何都有責任去製造正能量
我只係想指出冇人會為一個失敗主義嘅民族付出,我亦唔想香港人係一個沈淪討論「可唔可行」搞到冇晒動力嘅民族

樓主用咁多時間出嚟打篇文為自己嘅失敗主義搵籍口,大家都好清楚你想點,我亦唔想嘥大家時間
講到口臭
我對香港民族有認同感,係網上世界,我無論如何都有責任去製造正能量
我只係想指出冇人會為一個失敗主義嘅民族付出,我亦唔想香港人係一個沈淪討論「可唔可行」搞到冇晒動力嘅民族

樓主用咁多時間出嚟打篇文為自己嘅失敗主義搵籍口,大家都好清楚你想點,我亦唔想嘥大家時間

訓撚醒未
知唔知吽叫失敗主義
JR加持
鍵國獨立不嬲都係用黎逃避現實
巴打心水清
其實呢啲正正係''香港人''
因為販民, 建制既支持者都係一撚樣
根本唔想走出框框, 但佢地正正係大多數
販民行出黎打下卡, 出完聲
看似有事時就會出手維穩
之後就算柒數
KEEP ON 番工搵錢
建制班友就只有不理手段咁搵錢
咩左膠自決
面對極權, 以為可以靠你手上既票咩
仲以為外國會幫手
宜家既中共咪正正係西方一直支持下做出黎架囉
本土派得把口最ON99
仲成事不足敗事有餘
無成本仲可以玩野
屌你咩以為政權唔會還你拖?
鍵國既都一撚樣
流於打咀炮
大把人仲唔明''香港人''係咩心態
其實就算大陸仆街
香港都唔會獨立到
因為香港人只係一班烏合之眾
咩都只為錢, 為自身利益
如果要假設係中共最得閒最無問題既時候搞獨立
佢地一定會瘋狂打壓你 孤立你 分化你 我都認為成功既機會唔大
我緊係要避其鋒芒 待機而動啦
而家好多香港人連加泰9成人支持獨立既心都無
呢個先係港獨最首要既問題
On9我竟然被人話失敗主義
我身為獨派見你地一個二個扶不起的阿斗
恨鐡不成鋼 要屌醒你地
我係真係想件事成 要實現目標係要一定要一步步嚟
我係想從討論中揾到解決方案 但好多連登仔諗住唔討論就無件事
如同港共政府以為唔準討論港獨就等於無件事一樣
無論係反對定支持都需要討論
講到口臭

哦 大叫可行啦可行啦就得啦
心口掛個勇字 做野原來唔洗計劃嘅
知唔知乜嘢叫沙盤推演
恨鐡不成鋼 要屌醒你地

五毛扮獨派可恥
恨鐡不成鋼 要屌醒你地

五毛扮獨派可恥

收皮啦屌你老母
正如你班柒頭只係識ff女神一樣
唔敢諗有咩計劃去實行 點樣係可行點係有風險
恨鐡不成鋼 要屌醒你地

一直用緊呢啲招數架喇
佢地唔會畀你認同宜家係失敗
相反佢地會覺得香港係冇輸過
佢地要永續維穩
因為只有覺得自已係失敗既人先會有下一個新諗法
自己屌人嗰陣:我喺度屌醒你班港豬呀
自己比人屌嗰陣:淨係識屌屌屌,散播埋啲負能量
佢哋鍾意回音壁做乜唔去上fb
辯倒對手既能力同膽量都冇淨係識叫人收聲
垃撚圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞