一個post就睇清獨派連登仔駝鳥鍵盤建國

415 回覆
147 Like 70 Dislike
中國應該冇能力斷香港水香港糧

水塘捱到3個月
屆時不計工本起ge海水化淡廠已經完工

香港糧食只有不足3成大陸黎
海路封鎖會導致食品出口國經濟危機
到時香港真係唔獨都難

一野篤爆5毛啲point即刻負評+推其他post沉呢個底

佢地損失左個國際金融中心 仲蝕過我地好多

你香港獨立到先算喇

唔係你班五毛散播失敗主義 香港一早獨立左

啲港獨友諗野咁柒ON9
諗下第一步
諗唔到之後
點贏呀
當大陸真係係國際無影響力架
一個政權會坐係度睇你獨立咩?
佢唔識還拖? 大陸咩手段都會出
硬既, 軟既
仲有係自已香港人事實係咩料都未攪清楚
一個錢字就攪柒掂香港人喇

大陸咁多仇家
你慌人地唔會借機搵位入呀

印度佬都穩袋幾十碌啦
到時印度佬越南佬唔同時郁大陸先冇人信

只係咁既國際關係就會開戰
你做左人幾耐?
一個錢字已經可以穩持所有現況

唔打劫撚有錢
越多馬越貴價
印度佬證明直接入中國叫價先好

水塘捱到3個月

到時香港真係唔獨都難

老解呢

老解自斷水糧
一齊送死

對面澳門已經證明咗斷水斷糧前佢地會返先行大陸

你個腦都唔知裝乜
我問你老解落黎打香港點算
你同我講老解去邊度食飯

老解已經喺香港
佢地物資同香港有n-ary relation
我完全唔明白大陸一開戰有咩市場唔會崩盤
樓主同班連左右都唔識分嘅小學雞講呢啲地緣博奕晒氣啦

水塘捱到3個月

到時香港真係唔獨都難

老解呢

老解自斷水糧
一齊送死

你個腦都唔知裝乜
你同我講老解去邊度食飯

老解已經喺香港

原來中共會為咗實施斷糧而放棄武力攻占
Goodest logic
巴打你大獲鳥

水塘捱到3個月

到時香港真係唔獨都難

一野篤爆5毛啲point即刻負評+推其他post沉呢個底

佢地損失左個國際金融中心 仲蝕過我地好多

你香港獨立到先算喇

唔係你班五毛散播失敗主義 香港一早獨立左

啲港獨友諗野咁柒ON9
諗下第一步
諗唔到之後
點贏呀
當大陸真係係國際無影響力架
一個政權會坐係度睇你獨立咩?
佢唔識還拖? 大陸咩手段都會出
硬既, 軟既
仲有係自已香港人事實係咩料都未攪清楚
一個錢字就攪柒掂香港人喇

大陸咁多仇家
你慌人地唔會借機搵位入呀

印度佬都穩袋幾十碌啦
到時印度佬越南佬唔同時郁大陸先冇人信

只係咁既國際關係就會開戰
你做左人幾耐?
一個錢字已經可以穩持所有現況

唔打劫撚有錢
越多馬越貴價
印度佬證明直接入中國叫價先好

有咁既諗法...
佢之前係同你玩幾個星期
咁之後呢
回歸中國吧
支持一國一制

水塘捱到3個月

到時香港真係唔獨都難

老解呢

老解自斷水糧
一齊送死

你個腦都唔知裝乜
你同我講老解去邊度食飯

老解已經喺香港

武力攻佔到警察都一早收到佢地皮

水塘捱到3個月

到時香港真係唔獨都難

老解呢

老解自斷水糧
一齊送死

你個腦都唔知裝乜
你同我講老解去邊度食飯

老解已經喺香港

正常軍師:呢座城防守堅固,難以攻陷,我地都係唔好硬攻,斷佢糧等佢自滅
摩西軍師:呢座城防守脆弱,我地隨時可以攻入去。但係依家我地斷緊佢糧,入左去我地咪冇飯食?都係唔好攻入去住
再講
獨立左就係政治經濟社會都會有翻天覆地既改變
唔同爭取普選
可行性同埋獨立左之後有咩好處壞處呢d實際野梗係要講啦
一味淨係講赤化所以要港獨根本係細蚊仔思維
唔赤化,有民主自由但經濟發展一pat屎,咁請問要付出咁大成本嚟獨立做乜?

水塘捱到3個月

到時香港真係唔獨都難

老解呢

老解自斷水糧
一齊送死

你個腦都唔知裝乜
你同我講老解去邊度食飯

老解已經喺香港

正常軍師:呢座城防守堅固,難以攻陷,我地都係唔好硬攻,斷佢糧等佢自滅
摩西軍師:呢座城防守脆弱,我地隨時可以攻入去。但係依家我地斷緊佢糧,入左去我地咪冇飯食?都係唔好攻入去住

人地當年帶以色列人離開埃及架
根據CC台建國指揮部指示
樓主一係五毛
一係失敗主義撚
一係真心膠

自己揀一樣啦
根據CC台建國指揮部指示
樓主一係五毛
一係失敗主義撚
一係真心膠

自己揀一樣啦

波台狗呢?

水塘捱到3個月

到時香港真係唔獨都難

三個月起好海水化淡廠?!
大陸d豆腐渣工程都未必得喇
淨係逐層等你d水泥亁都玩起碼一年
仲有未計裝過濾系統,技術訓練等
三個月,你以為自己玩緊即時戰略定simcity?

仲有香港一個城市仔得七百萬人,封鎖左會導致糧食出口國危機?
你知唔知美國呢d國家一年倒幾多過剩糧食落海?

樓主個post就係想屌醒你呢d人
好心要諗獨立之前,培養下國際視野先
唔好下下都活係自己FF世界入面

水塘捱到3個月

到時香港真係唔獨都難

水塘捱到3個月

到時香港真係唔獨都難

屌呀,我平時玩simcity撳幾個制就起到喇喎

水塘捱到3個月

到時香港真係唔獨都難

咪散播失敗主義啦你
淨係打椿你冇半年都唔得啦 成班小學雞見過地盤打完椿要擺幾十舊大石試椿未啊
部份支持港獨人士似乎係覺得唔需要有任何planning, 船到橋頭自然直, 又話或都係話"中共唔敢打香港"嚟遮掩自己計劃漏洞. 大佬, 唔好話香港, 佢地晌自己首都都敢武力鎮壓啦.

水塘捱到3個月

到時香港真係唔獨都難

原來佢係咁嘅意思
佢啲邏輯膠得濟搞到我都睇唔明佢噏乜
佢地成日話其他國家會幫香港,但佢地有咩誘因去幫香港呢

為正義

咁點解庫爾德族又唔幫, 加泰又唔去幫呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞