沙中線路線圖曝光 土瓜灣站易名宋皇臺站

238 回覆
121 Like 7 Dislike
馬鐵西鐵連埋咁長
會唔會是旦一個位出意外就成條線陪佢一齊delay?

why not
本身一個站出現問題就要慢駛之類

實有一個鐘幾班只去到某個站

其實做唔做到將事故隔離?馬鐵有事,就最多斷到紅磡

梗係得啦
你估設計鐵路班人on9既咩
除左社區站佢地有策略站
好似佐敦荔景/太古銅鑼灣金鐘/觀塘彩虹油麻地石硤尾
點解唔叫九龍城要叫宋皇台
啟德過海要係紅磡站轉車

紅磡站點上到車呀 😫

搭返隧巴好過啦

勉強都得既

係囉 九龍城就係隔離
西鐵又可以係紅磡轉車過海
但東鐵cut咁幾卡諗起都爽yy

係囉 九龍城就係隔離

嗰個位其實唔係九龍城,係馬頭涌,不過叫宋皇臺的確有地方特色
啟德過海要係紅磡站轉車

紅磡站點上到車呀 😫

搭返隧巴好過啦

成個沙中線起完原來對啟德,土瓜灣要過海既人係無幫助

Dklm
過多十幾年啲人咪又淨係記得嗰到叫宋王臺
無人記得土瓜灣 等實際地名
太多例子

太子佐敦austin
荔枝角

明明就旺角 官涌 長沙灣
啟德過海要係紅磡站轉車

紅磡站點上到車呀 😫

搭返隧巴好過啦

Dklm

犧牲你地換取對過境客同沙田大埔北區人嘅方便
但轉1次車去到金鐘已經算係咁
好過迫住塞紅隧
啟德過海要係紅磡站轉車

紅磡站點上到車呀 😫

搭返隧巴好過啦

Dklm

仆街俊,西鐵,東鐵,成條馬線 加上啟德土瓜灣既人 先係大圍 九龍塘迫完一輪,再係紅磡迫你老母; 仲未計東線減車卡

啲on9係咪用屎眼諗野,諗極都係迫到係一個點

個頭等設計又會變成點
啟德過海要係紅磡站轉車

紅磡站點上到車呀 😫

搭返隧巴好過啦

Dklm

仆街俊,西鐵,東鐵,成條馬線 加上啟德土瓜灣既人 先係大圍 九龍塘迫完一輪,再係紅磡迫你老母; 仲未計東線減車卡

個頭等設計又會變成點

可能cut埋頭等呢,社會上呢啲人都係用屎忽諗野的
啟德過海要係紅磡站轉車

紅磡站點上到車呀 😫

搭返隧巴好過啦

Dklm

個頭等設計又會變成點

放心, 仲有頭等
啟德過海要係紅磡站轉車

紅磡站點上到車呀 😫

搭返隧巴好過啦

Dklm

個頭等設計又會變成點

放心, 仲有頭等

放心,會叫你等多兩班車
比較想要慈雲山站
見到東西線就唔安落
拉到咁長把鬼
以後啲車長揸一程仲耐過揸巴士
屌你老母 地鐵
唔好再強姦何文田 紅磡好唔好
到時通哂車 紅磡站月台塞到落唔到車都似
左搞右搞,大圍出去金鐘好似最舒服或者最快都仲係直答去紅碪再答104?
紀念皇臺仰
唔知金鐘去馬安山,地鐵快定巴士快D
其實要有多條線去觀塘南,九龍灣南,啟德,土瓜灣南,旺角,深水埗etc.

等建造跨座式單軌列車系統

單軌列車好睇唔好用,短線九龍灣駁去啟德就ok,長線不了
靠條觀塘線連住東西九龍真係慢到仆街,又分流唔到d要過海去港島東嘅人,攪到全部都塞晒係金鐘
其實觀塘線個黃埔之後應該過埋海,北角做總站啦,咁就真係會分流到啲人喇

咁索性變環狀線啦
幾時開車

沙田去紅磡19年通車 紅磡過海21年

等我grad咗先通車
日日沙田搭去港大 轉車轉到仆街

我小學已經聽緊沙中線,依家year5 defer埋都未有得喺土瓜灣搭地鐵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞