沙中線路線圖曝光 土瓜灣站易名宋皇臺站

238 回覆
121 Like 7 Dislike
其實觀塘線個黃埔之後應該過埋海,北角做總站啦,咁就真係會分流到啲人喇

咁索性變環狀線啦

咁將軍澳線用北角/鰂魚涌定藍田/彩虹做尾好
其實觀塘線個黃埔之後應該過埋海,北角做總站啦,咁就真係會分流到啲人喇

咁索性變環狀線啦

雙向9字循環線囉

咁索性變環狀線啦

雙向9字循環線囉

我會buy觀塘綫舊計劃版本多啲

咁索性變環狀線啦

唔知點解咁多人對觀塘綫延線黃埔過海北角有種fetish定obsession, 環線又係, 本身就係個缺陷同失誤

咁索性變環狀線啦

唔知點解咁多人對觀塘綫延線黃埔過海北角有種fetish定obsession, 環線又係, 本身就係個缺陷同失誤

沙中線啲人
紅磡站轉車去港島西
何文田站轉車去港島東
咁唔好咩

咁索性變環狀線啦

雙向9字循環線囉

我會buy觀塘綫舊計劃版本(啟德發展區九龍灣填海)多啲

[edit]
九龍站東面有西九龍站

咁索性變環狀線啦

沙中線啲人
紅磡站轉車去港島西
何文田站轉車去港島東
咁唔好咩

1. 噉你已經忽略咗東鐵綫需要
2. 要轉車方便就唔會提啲噉嘅方案
應該行雙轉車站時唔行, 唔應該行單轉車站時又行
今晚得閒先講
九龍站東面有西九龍站

九龍站本身就命名錯誤, 西九同西九站本身亦然
九龍站東面有西九龍站

地鐵搶左火車個名

跟本紅磡應該保留返叫九龍
機鐵就改名做西九龍
何文田站就叫紅磡/老龍坑/山谷道
九龍站東面有西九龍站

係咪要好似銅鑼灣北站咁
九龍站應該叫九龍西站?
正,以後班on9落哂去坐狗鐵,路面少車搭巴士又快咗

私家車照舊咁多
估唔到咁多年後呢d牛屎地區都有地鐵

依d牛屎地區 樓價仲高到仆街tim

收皮啦 土瓜灣呢d豐舊香港特式既撚係牛屎地區

新香港?天水圍啦

早排去土瓜灣近碼頭嗰邊 以為返左大陸

佢老母閪真係好撚多大陸團
蝻又多
同SSP平分秋色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞