【CCL橫行】低調置業討論區(64)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
你地買第一層樓, 要點樣入手

係咪係咁去睇樓先.

第一步
儲錢
開源節流
睇樓

儲左1球.
未睇過樓

不過e 家2 手無貨, 係咪多數好似e 個post d 清咁瘋狂抽樓撚agent

係少貨,唔係無貨
有心就行動去睇樓

都係, 先前聽d 講座 (sell 你買樓course , 但免費上)

d 人話自己睇左幾十個盤先買

真唔真.

駛乜要上course

第一堂唔洗錢咪聽下lor

去到就係咁水你join course
on9 的, 皮幾野上3-4日咁, 好似人生洗腦course 咁

係咪係咁去睇樓先.

第一步
儲錢
開源節流
睇樓

儲左1球.
未睇過樓

不過e 家2 手無貨, 係咪多數好似e 個post d 清咁瘋狂抽樓撚agent

係少貨,唔係無貨
有心就行動去睇樓

都係, 先前聽d 講座 (sell 你買樓course , 但免費上)

真唔真.

駛乜要上course

第一堂唔洗錢咪聽下lor

去到就係咁水你join course
on9 的, 皮幾野上3-4日咁, 好似人生洗腦course 咁

係咪係咁去睇樓先.

第一步
儲錢
開源節流
睇樓

儲左1球.
未睇過樓

你想買邊區二手?

細d, 舊d 都無所謂...最緊要方便

搵緊市區單幢係咪不切實際既想法

預50-60萬首期啦...如果唔夠就儲多2年, 買2手實要留d 錢裝修.
收入50k

交通方便, 細d 無所謂. below 400 呎都ok

先前睇新聞話北角有個位置有個單幢 (近警察宿舍), 果個唔錯, 不過實好快無e d 盤.

唐樓係咪通常都唔可以9成按?

睇估足唔足價
反而係按揭年期可以玩到幾多年

你想買邊區二手?

細d, 舊d 都無所謂...最緊要方便

搵緊市區單幢係咪不切實際既想法

預50-60萬首期啦...如果唔夠就儲多2年, 買2手實要留d 錢裝修.
收入50k

交通方便, 細d 無所謂. below 400 呎都ok

先前睇新聞話北角有個位置有個單幢 (近警察宿舍), 果個唔錯, 不過實好快無e d 盤.

唐樓係咪通常都唔可以9成按?

睇估足唔足價
反而係按揭年期可以玩到幾多年

銀行會係咩情況下批30年mortgage?

係咪係咁去睇樓先.

第一步
儲錢
開源節流
睇樓

儲左1球.
未睇過樓

係少貨,唔係無貨
有心就行動去睇樓

真唔真.

True.

以為睇歐聯

以為睇歐聯

睇樓

係咪過到壓測就唔使搵擔保人?

以為睇歐聯

要賺啲錢

頂, 好彩都夠人工.
唔係真係局住搵老婆一齊供樓...

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞