【颱風追擊】1716號 瑪娃 MAWAR(18W)+ 1715號 珊瑚 SANVU(17W)#3

1001 回覆
18 Like 3 Dislike

瑪娃風力到達紅線位置

有個8號喺最底

屌你老尾大風到咁都冇八號

個「咁」指幾大風?
8個參考站有3個錄得41km/h或以上強風
冇烈風

痴線你出街行下啦

依家掛八號係靠你體感?咁天文台執哂啲參考站 放你出去體感測風掛八號啦

咁洗唔洗吹撚死人先掛呀?
天文台唔係成日柒都唔會比人屌啦 澳門個天文台夠話自己用測風站啦 咁點解要炒左個台長呀? 用下你個閪腦啦

呢個風力都八號
咁不如取消強風信號啦

你喺街感受到果d實實在在叫“強風”
唔係“烈風”
唔係“好大風”就叫烈風

頭先條友論點on9姐, 我唔係話今次要掛8, 至少我而家係街我都覺得唔洗掛, 但颱風訊號本身就係為左保障市民安全, 一味用數據打j有撚用? 所以叫佢落街feel下佢就一味話不如搵你做台長啦咁既語氣, 真係睇撚到燥
星期一冇八號已經係死罪
對於某啲人

個「咁」指幾大風?
冇烈風

痴線你出街行下啦

依家掛八號係靠你體感?咁天文台執哂啲參考站 放你出去體感測風掛八號啦

天文台唔係成日柒都唔會比人屌啦 澳門個天文台夠話自己用測風站啦 咁點解要炒左個台長呀? 用下你個閪腦啦

呢個風力都八號
咁不如取消強風信號啦

唔係“烈風”
唔係“好大風”就叫烈風

頭先條友論點on9姐, 我唔係話今次要掛8, 至少我而家係街我都覺得唔洗掛, 但颱風訊號本身就係為左保障市民安全, 一味用數據打j有撚用? 所以叫佢落街feel下佢就一味話不如搵你做台長啦咁既語氣, 真係睇撚到燥

保障市民安全就係要睇數據,預測天氣不嬲要科學唔可以用感覺鳩估

個「咁」指幾大風?
冇烈風

痴線你出街行下啦

呢個風力都八號
咁不如取消強風信號啦

唔係“烈風”
唔係“好大風”就叫烈風

一時又唔洗天文台跟數據,一時又要佢跟
不如話星期六日唔可以掛八號或以上,星期一至五就一有TD入八百公里已經掛八號就最好
咁撚驚死就自己請假啦
又block多個小學雞
Hko每小時定位

1400 22.3N 116.4E N0.2 W0.2
1500 22.3N 116.3E W0.1
1600 22.4N 116.3E N0.1
1700 22.4N 116.3E STNR
1800 22.5N 116.2E N0.1 W0.1
1900 22.5N 116.2E STNR
2000 22.6N 116.1E N0.1 W0.1
2100 22.6N 116.1E STNR
2200 22.8N 116.1E N0.2
2240 丄3
2300 22.9N 115.9E N0.1 W0.2

0000 22.9N 115.8E W0.1
0100 23.0N 115.6E N0.1 W0.2
0200 23.0N 115.5E W0.1
0300 23.0N 115.3E W0.2
0400 23.1N 115.2E N0.1 W0.1
0500 23.1N 115.0E W0.2
0600 23.1N 114.9E W0.1
0700 23.2N 114.8E N0.1 W0.1
0800 23.2N 114.7E W0.1
0900 23.2N 114.6E W0.1
保障市民安全就掛?唔睇數據就掛?
咁掉轉講 你要交份essay 之後入面啲論點都係你亂鳩咁作 因為你覺得自己作得好嘅原則就係討好 professor 所以唔洗理data
咁你明白自己幾on9未

個「咁」指幾大風?
冇烈風

痴線你出街行下啦

呢個風力都八號
咁不如取消強風信號啦

唔係“烈風”
唔係“好大風”就叫烈風

一時又唔洗天文台跟數據,一時又要佢跟
不如話星期六日唔可以掛八號或以上,星期一至五就一有TD入八百公里已經掛八號就最好

我又睇唔出我講嘅有咩問題 我回應嘅對上兩句都係講緊話自己feel到出面好大風 質疑點解冇八號
針對依個論點我唔覺我屌得有咩問題 定係你斷章取義 唔睇上文下理?

同埋目的係保障市民 同用數據嚟做決定有咩衝突? 唔通你有更好嘅辦法?唔係好明你想表達啲乜 不如你睇下掛唔同程度訊號嘅標準先啦

另外就算天文台以往決定有可商榷空間 唔代表佢所有決定都有問題 至少今次掛得合理 無可爭議 唔好為屌而屌主觀到極點 你拎澳門做比較都唔該你搞清楚澳門係咩問題先啦

最後依到學術台 你齋講個人主觀意見有咩意義
洛克同瑪娃令市民對天文台平日大風得3,假日無風上8跑數因像更根深蒂固

天鴿同帕卡已經被無視
洛克同瑪娃令市民對天文台平日大風得3,假日無風上8跑數像更根深蒂固

天鴿同帕卡已經被無視
大家都唔洗拗
體感就是最好的標準
我話8號就8號
大家都唔洗拗
體感就是最好的標準
我話8號就8號

大家都唔洗拗
體感就是最好的標準
我話8號就8號

大家都唔洗拗
體感就是最好的標準
我話8號就8號

支持掛足365日
洛克同瑪娃令市民對天文台平日大風得3,假日無風上8跑數像更根深蒂固

天鴿同帕卡已經被無視

做咗一排CD ROM都想講下
我住長洲,對上兩個風嘅風力係足以吹走成個人
有啲好重嘅嘢綁起哂都吹到反轉
但呢個風係連體感都唔算勁
搭船都無咩點拋
幾時轉掛黑球
咁撚弱雞既風3號都比多你啦

咁公道講,咁既強度咁既形態咁既距離出到咁既風力,都算對得住廣大江東父老

天鴿同帕卡已經被無視

做咗一排CD ROM都想講下
我住長洲,對上兩個風嘅風力係足以吹走成個人
有啲好重嘅嘢綁起哂都吹到反轉
但呢個風係連體感都唔算勁
搭船都無咩點拋

好多利子

個「咁」指幾大風?
冇烈風

痴線你出街行下啦

乖 知你唔想返工
快啲打電話去辭職

咁公道講,咁既強度咁既形態咁既距離出到咁既風力,都算對得住廣大江東父老

勁過某八號就得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞