【颱風追擊】1716號 瑪娃 MAWAR(18W)+ 1715號 珊瑚 SANVU(17W)#3

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
得住果頭就大風
我住果頭就大風
一行落樓下 濕撚晒 番屋企打電話射波
咁都大風

大風少少就話點解得3
帕卡係強8,但同苗柏比都知今次真係只值3,無論數據定體感

唯一掛八可能性係ts直襲,不過真係無烈風,橫瀾計返海平面都唔計
不過而家降td又100公里外

我一起身見咁大雨都即刻黎個凌空抽射
個風都有啲威力,屯門今朝有冧樹影響輕鐵同皇珠路水浸造成屯門碼頭區塞車

屯門撚
個風都有啲威力,屯門今朝有冧樹影響輕鐵同皇珠路水浸造成屯門碼頭區塞車

咁3號“強風”信號咪提示咗你囉
真心覺得大風 可能只係我果區大
癈風
癈風

幾時有勁過

我一起身見咁大雨都即刻黎個凌空抽射

返八半仲塞緊車

瑪娃風力到達紅線位置
Hko每小時定位

1300 22.1N 116.6E STNR
1400 22.3N 116.4E N0.2 W0.2
1500 22.3N 116.3E W0.1
1600 22.4N 116.3E N0.1
1700 22.4N 116.3E STNR
1800 22.5N 116.2E N0.1 W0.1
1900 22.5N 116.2E STNR
2000 22.6N 116.1E N0.1 W0.1
2100 22.6N 116.1E STNR
2200 22.8N 116.1E N0.2
2240 丄3
2300 22.9N 115.9E N0.1 W0.2

0000 22.9N 115.8E W0.1
0100 23.0N 115.6E N0.1 W0.2
0200 23.0N 115.5E W0.1
0300 23.0N 115.3E W0.2
0400 23.1N 115.2E N0.1 W0.1
0500 23.1N 115.0E W0.2
0600 23.1N 114.9E W0.1
0700 23.2N 114.8E N0.1 W0.1
0800 23.2N 114.7E W0.1

瑪娃風力到達紅線位置

風力未達蓮花標準

瑪娃風力到達紅線位置

風力未達蓮花標準

天鴿

瑪娃風力到達紅線位置

有個8號喺最底

真係咁手緊?

三號+黃雨 啲人屌得仲勁

天文台係需要取悅你
屌你老尾大風到咁都冇八號

個「咁」指幾大風?
8個參考站有3個錄得41km/h或以上強風
冇烈風

痴線你出街行下啦

依家掛八號係靠你體感?咁天文台執哂啲參考站 放你出去體感測風掛八號啦

咁洗唔洗吹撚死人先掛呀?
天文台唔係成日柒都唔會比人屌啦 澳門個天文台夠話自己用測風站啦 咁點解要炒左個台長呀? 用下你個閪腦啦

個「咁」指幾大風?
冇烈風

痴線你出街行下啦

依家掛八號係靠你體感?咁天文台執哂啲參考站 放你出去體感測風掛八號啦

天文台唔係成日柒都唔會比人屌啦 澳門個天文台夠話自己用測風站啦 咁點解要炒左個台長呀? 用下你個閪腦啦

呢個風力都八號
咁不如取消強風信號啦

你喺街感受到果d實實在在叫“強風”
唔係“烈風”
唔係“好大風”就叫烈風

瑪娃風力到達紅線位置

風力未達蓮花標準

不過蓮花係強風8中2,瑪娃強風8中3蓮花平均較高係因為無強風果5站都有清勁,但瑪娃有強風果3站風力勁過蓮花,但無強風果5個站就真係接近無風

蓮花: 長洲40 流浮山43 機場48
瑪娃: 長洲49 流浮山49 機場48

個「咁」指幾大風?
冇烈風

痴線你出街行下啦

On9
澳門係三條大橋風速過百都唔掛8號呀

香港? 50都唔知有冇

個「咁」指幾大風?
冇烈風

痴線你出街行下啦

呢個風力都八號
咁不如取消強風信號啦

你喺街感受到果d實實在在叫“強風”
唔係“烈風”
唔係“好大風”就叫烈風

如果有去過追風的話,
烈風程度都勉強可以吹得郁人,
大家自行感覺下。
92w ready
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞