[LoL]英雄聯盟 S14世界大賽討論區(1747)

830 回覆
2 Like 3 Dislike
搵人睇比賽炸
供緊一陣垃圾舊樓
但係佢成日神開戰喎
又係到燈t1
但係依隻野係世界賽高壓環境用唔知會唔操作變形
壽司鱷魚
黑帶nid
廢老yone
上年苦主LNG
當然唔係單單順序啦,人地SET 左FORMULAR去計
COUNTER PICK/勝負等等因素都會影響個分

準就無話好準,但同一個STANDARD 去計下見到差距咁大,計埋誤差都見到個BP犧牲差幾遠
GenG T1 分析:

上路Kiin狀態極好(比人雙夾都可以用ksante單殺ad),Zeus揀拿手英+唔比人軍訓可以勉強同Kiin打和
46波

JG Oner世界賽狀態有回暖跡象,不過Canyon喺Worlds攞過fmvp,Oner都係比唔上
37波

中路Faker世界賽模式但已經不復當年,版本熱門英全部唔識玩,淨係可以玩啲Galio呢啲英去勉強抵禦Chooooooovy嘅進攻。而且收到風Chooooooovy英雄池完全冇缺陷,想攞咩就可以攞咩,仲可以大後期完美接管比賽
28波

下路世界賽Peyz屌打Guma,唔洗解釋

Sup Keria打tes用Pyke已經上曬頭 表演型人格上身+ 估計Mata呢兩日已經幫手醫好咗Lehends嘅中風
46波

照咁睇37波
T1 3, Lehends發癲就46,唔發癲就28

用心分析,請多多Gchi
guma喎
講真其他路都可以有正反觀點
但睇埋狀態嘅話,無論邊一方面(pool,企位,反應),我都覺得Guma好過Peyz
一開始諗到破甲箭以為呢個先係內地叫法
你哋啲觀點講到尾都係睇狀態 我淨係知星期日十個入邊最撚廢一定係Faker 贏應該唔關佢事 輸肯定係最大戰犯
同埋Ban有兩睇
一係好似Faker Azir有極大威脅 明知Ban左佢會有大把英用但呢隻威脅太大一定要Ban
另一方面就係三英撚Ban左你個幾隻=打少個
老細 依家世界賽版本啦

我覺得出蛇呢句講得好啱
Peyz Pool 最balance
企位都覺得佢企得幾好
佢後生過Guma 反應都自然快啲
錘石 劍魔 寒冰
其他都無意見 但你講到peyz屌打guma
你係咪無睇佢比NA打個樣呀
禾跟返上面個template姐
一陣 究竟有幾多層可以叫做一陣陣
估唔到佢都有比人讚公道既一日
打錯字
呢個現實啲g 持
一個方陣=起碼3x3橦樓連登李+x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞