[LoL]英雄聯盟 S14世界大賽討論區(1747)

533 回覆
1 Like 3 Dislike
諗返佢係chovy before chovy 炮娘 維加
只睇今年版本岩geng同HLE強勢左成年 ,世界賽HLE已經現左形

Geng 今年玩咁耐都係果幾套 ,打FLY 贏果幾場就係黑人 豹女 小火龍

下路跟本就坑黎 ,要成隊保佢發育先有用
上路就只玩到版本強勢坦

T1 處理唔到既英ban左佢 ,其他正常咁打以佢地英雄池根本就已經夠
清醒人搵到一個感動
佢拎J4 我就最放心
ryze vi yone ziggs 是但
vi大中就秒一隻
唔會有結果
佢拎趙信都放心
出金人咪得

定你覺得小火龍+vi前面夠傷咁易捉死ori?
條龍對線打球女已經生活不能自理
到時韓國李哥致敬中國李哥出虎三件
左邊pick到yone嘅前設咪就係右邊放出嚟
有冇英打小火龍根本唔係重點
yone同兔未必放比geng g
就算放Yone基本上偏向搶豬
或者藍位已ban豬放yone
大O就會攞VI
Ryze要跟VI做衝排難到傻
得Ziggs係合理 同埋有Xayah未必咁好秒
SMK三件
smolder呢啲無價值嘅pick都有人討論
T1 會玩aurora
紅藍都ban yone 對T1完全係可以接受嘅事
唔明有乜好討論
公道講
兔t1一定一場都唔會放
打hle嗰兩場show咗geng攞兔幾屈
yone都冇可能放俾chovy

geng 常規鐵桶陣
上路 nigga jax ryze
打野 nid 豬女 樹人
中路 小火龍 龍獸 炮娘
下路 ziggs ez kalista ashe
輔助 leona 樹人 nautilus 牛

geng中期陣
上路 鱷魚 nigga jax jayce urgot
打野 vi noc lee 曱甴
中路 ahri akali lb 球女
下路 ashe kalista kaisa ez 老鼠
輔助 是但

其實t1個pool淺過geng好多
或者我再直接d講,點解會覺得t1會無乜信心自己拎黎用
隻英又唔係操作勁難

t1 有得用你估會唔拎咩,但全紅方咁濟 點拎
小虎三件套
Wbg vs lng g3已經證明左小虎三件套既價值
Coin toss拎到藍就爽
Clid下年係咪已經可以打返

HLE Clid
紅方要先食兩個ban
點都要放一兩隻
T1
上路 gnar yone jc jax camile 鱷魚 gwen aa nigga
打野 lee noc vi 豬女 nid viego xin 波比
中路 akali lb ryze galio yauso yone ahri ori sylas
Ad ashe jhin xayah kalista cait 尼拉 快樂士
Sup 廢撚時數

T1 pool淺過gen你都講得出
我覺得kiin隻黑鬼仲得人驚
weak side當strong side打咁款
T1玩邊線打kiin隻黑鬼都輸過好幾次
兔應該兩邊都唔會放

冇腦清線+打團太op

邊線又難捉

T1 紅方硬食2 ban

Gen紅方我覺得至少要ban 兔
宙拎兔都會團戰屈機
放唔放yone就好難講

BP上Gen有少少優勢 但兩隊打左咁耐
咁熟對方其實都係55波

T1戰績係連敗 但比賽入面局勢都係幾均勢
係大後期會戰成日都唔夠打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞