[LoL]英雄聯盟 S14世界大賽討論區(1747)

519 回覆
1 Like 3 Dislike
操肥yone都唔算特別勁
越睇越似上年
wbg打blg blg八強贏咗lck seed 1
t1大炒lpl 3-0
msi冠軍滿頭大汗晉級 (上年應該要打五場 係有人去食石像)
藍方ban 蠍子 aurora 小火龍 。 要記得GG 願意放yone 用小火龍打

所以T1 藍方三個ban 位都定左
紅方直情唔夠ban 位 除非faker都識用小火龍打yone

睇BP GG3:0 硬
Chovy Yone唔算特別勁都係第一次聽,希望T1放出嚟俾Chovy玩吓
又比lpl抄功課贏
好似edg咁
Chovy Yone都唔算特別勁
咁應該呢個世界冇人識玩Yone
牙宙咪識玩Aurora

4強4個mid一定係chovy yone最勁
左狗識用但佢自己係懦夫唔敢開,但邊線推做到
屌虎俾佢練到出黎,生死局又夠膽拎
反而Faker真係麻麻,不過更加因為宙好過佢就少玩好多
Yone
操肥 >>>>>>> 屌虎 >= 左狗 > 老
又陰啲陰啲反網吧
Guma唔識玩ez kaisa其實係隱患
只係太多要ban暫時對手無餘力針對佢
Viper個pool最細
而Guma ez kaisa Zeri 係3個入面最廢
Peyz最balanced (pool大,平)
贏佢老母
輸左係咪退役去跳樓先
世一垃圾中路
比t1 3:0完封
然後唔該成隊連教練全隊去跳樓
係咪仲係awaiting payment?
醬玩後期陣其實操肥唔make play都唔緊要
保住佢比佢穩定農到肥 30分鐘end game
Geng切腹咪唔洗擔心
我覺得如果可以拎cait出黎已經差好遠
應該冇人會質疑佢唔識
kaisa石油盃玩過都唔差 係ez真係搞唔掂
但nilah呢一手我覺得可以當奇招打kaisa
好彩有xayah對抗下kaisa
aurona t1至少兩個識玩啦 仲可以搖擺
唔係話唔勁
但佢勁係建立響佢農兵快呢個基礎上
佢隻yone就係唔冒險
留意佢好多時都係隊友開晒團之後再接入場
我個人覺得難度唔一樣
同bdd果隻一騎擋千唔同玩法
Chovy yone唔算特別勁
揀cait嗰場玩邊線發育 配camille sylas
要贏geng bo5起碼要kaisa ez是但贏一場
Badd咁勁一騎當千
咁入咗世界賽未

不嬲Chovy同Zeus個隻Yone
係出名敢冒險 敢先手開
Zeka 小虎 左狗嗰隻先係
隊友開晒團之後再接入場
你係反串定係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞