金庸筆下最慘咩角色?

345 回覆
175 Like 8 Dislike
成套天龍八部都係一堆人求不得
所以多慘人
居然冇人講歐陽克
愛上左個仆街女人攪到斷腳仲要冇報串
後期遇到有正女人自己唔食都分享左比兄弟楊康先,點知轉頭就俾條撚屌一刀桶撚死
成世人奸又奸唔出d咩,反而次次都衰真心膠
食完就比岳父命搏命
本來大好家庭俾自己最敬重信任嘅人摧毀
發癲真係好正常
打到三十零歲咋,之後咪有得屌姑姑囉
你雙手打飛機咩?
楊逍

條女一早死左
個女嫁比佢阿媽個舊情人
唔知點解 有幾個版本好似特登玩佢咁 楊不悔同紀曉芙都係同一個演員做

之後為明教盡心盡力咁多年 都係做唔到教主
但其實北喬峰南慕容吹大晒喎
喬峰兩三下手搞掂復仔
由細到大洗腦洗壞咗
都幾似
陰陰濕濕喺舒適圈受保護

C朗就好似喬峰咁有氣勢又型
又唔係吹大咗
只係喬峰係直來直往, 一力降十會
慕容復根本就無辦法借力打力, 更唔好講以彼之道, 還施彼身
係完全克制

再者, 睇佢既所作所為就知道, 慕容復為人剛愎自用, 愛取巧, 走捷徑
但有小聰明, 所以佢係有天賦, 但又會落幾多苦功去練武
自己都唔知自己做錯乜 幫左條女就冚家剷絕
跟著個外父就一心想殺自己逼住一定要自宮
最後仲要個個拎佢同令狐沖比話佢做唔到人地咁瀟灑

佢就因為無啦啦識九劍做到絕頂高手
但入面就大把人要自宮 後面識到吸星都係因為九劍
以佢果種性格 就算馬夫人點靚都一定唔會望啦
兄弟老婆 點會望 痴線
其實佢仆街唔在於佢唔認自己宋人嘅又
學子華神咁講
上帝:郭破虜係邊到
郭破虜:死左lu
其實最主要係佢用唔岩方法 成日都想收買人心留為己用
正正經經儲個錢買兵買馬先好講復國啦
到佢比段公子打嬴前 都唔知佢做左啲乜係真係幫到復國
佢屋企成個圖書館咁全部武功秘笈 但咁多點學呀
佢老豆去少林學1招都已經玩左半世人
郭破虜零戲份仲要同老豆老母一齊殉國
明明同郭襄係孖生但待遇完全唔同
楊過, 冇豬食
俞蓮舟武功好似高啲
大俠輩份高啫
胡斐
正常男人都望一望、 都冇話佢勾二嫂、 所以佢太正直過頭
所以我都唔明憎林平之d人咩心態,係冇同情心定純粹睇書鍾意睇主角,其他角色就唔使理咁
歐陽克
其實點都好, 佢一家背後無靠山, 一定會悲劇收場
老實講, 佢一家係開鏢局做鏢師, 照理唔應該犯D咁既錯誤

後面, 俾令狐沖挑斷手筋腳筋, 困佢係黑牢裡面
話就話係為左小師妹, 實際上有幾多係公報私仇, 得佢先知

反正後期佢已經勁到無乜對手, 佢講乜都係啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞