又有豬閪攞錯行李

932 回覆
2396 Like 40 Dislike
玩得MBTI,仲要星座撚,好多時都係D自私既臭閪
佢地唔係靠正正經經做test,而係自己覺得自己係咩就話自己係咩
無錯
睇事主朋友個timeline都覺得條女冇好積極補救
如果真係覺得自己錯同有心補償對方,點會offer幾日後先比返個喼人
覺得喼主為咗保障自己又好,事後claim保險都好
報警都好合情合理
我搭機場巴士會自備單車鎖鎖住
淨係睇個profile都覺得kam
真係好撚賤。

報警報得好
比佢搞搞 4日 3夜 得返一日去玩
要警方覺得刑事先得
個喼都拎返 都係民事案啦
點會走唔到
用email 聯絡真係好撚on9 同仆街
都屌得落ge
最聚要係行李貼貼紙
拎返個喼就冇問題啦。

如果萬一對方真係玩嘢唔還,咁冇得出境都係一種保障
佢原本好似話對方冇whatsapp定咩?

即係我覺得不可思議姐,依家重邊有人用email去溝通d咁緊急的事
whatsapp又好,skype又好,你甚至乎facebook開個分身messenger 都得
佢話對方冇登記…

反而想知受害人會揀速遞交收?又要等又嘥時間,直接比個時間對家…叫佢幾多點喺邊度等…

唔見人就報警處理…

屌那星,你啲時間就係時間,我冇撚成個trip 啊…
加害人:I don't care, 總之我個experience 要係top notch
梗係唔得啦
睇行李帶咁辛苦
不如拎佢條命好過
巴打真係唔應該幫佢。

萬一佢個喼入面有違禁品你真係奶嘢
其實叫佢親身送返來咪算。

時間,地點講低。
如果嘰嘰趷趷咗報警處理,如果去到特定時間見唔到人一樣係報警處理。

而實際上嗰條閪婆的確係偷咗人哋嘢
Agger
如果我係事主我會要求佢親自送唔肯就報警
個豬閪應該用返佢自己嘅時間負返自己拎錯嘢嘅責任
速遞太多變數又唔知去到邊仲要我騰空成日時間等派送,個豬閪就一了百了可以去玩傻的嗎
告盜竊得唔得

受害人回覆
朱小姐!搵你呀!
隻朱閪依家實潛咗水啦
又話賠償返比人,轉個頭就消失咗
呢啲人真係又蠢又cheap
正傻閪
豬小姐!去L左邊呀!柒頭!有沒俾人拉左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞