又有豬閪攞錯行李

930 回覆
2396 Like 40 Dislike
我覺得攞錯行李有需要列為刑事罪行
我而家人喺釜山
屌你偷喼
試過有個呀嬋拎完佢自己個篋
之後見後面有第二個篋黎緊就即刻衝埋去拎埋個個
我即刻dklm 話個篋係我你做咩拎左去
佢話以為係佢個 friend 既, 順手幫佢拎埋
都唔知扮傻定真鳩
唔一定人攞錯,有時航空公司轉機或者其他原因自己都攪錯
所有貴重/必用的野一定跟身(工幹notebook+火牛+基本化妝品同第二朝的一套suit)

你要預左就算無左喼,都唔影響你工作或者第二朝出去見客
所有係喼的野都係可以係第二日快速買番,例如底衫褲外套之類

呢個不嬲都係pack喼的智慧

唔應該為左等人地比番個喼你而壞左個行程甚至一單生意

所以喼的野預左無左都無所謂,大不了claim保險。
佢可能太耐冇用,記錯咗色
總之就係弱智之人通街都係
係咪想偷呀?
有無睇到佢有無隻似架?
咁佢自己個行李呢/.? 同埋計唔計偷野?
所以千祈唔好用啲公廁喼
佢拎咗你個篋
但咁點解你又會拎咗佢個喼
顏色同款都完全唔同
唔似偷嘅,佢哋都幾個喼,比較似用塊閪去睇嘢多啲
首爾去咗釜山
哇!世紀大極品!
因為我怕篇嘢太大篇 的確我係要再補充少少
我同佢個篋真係好撚似樣 但係似咋 因為我一行李已經等咗勁撚耐啲人都好似走撚晒 剩低咗個同我差唔多樣嘅篋我就拉咗落嚟 睇吓塊行李牌有冇聯絡資料再試吓WhatsApp佢又好乜都好 嗰一刻已經有諗過係咪有條傻閪攞撚咗我個篋

喺行李帶嗰陣時佢已經打俾我 話問我係咪某某先生 我話係 跟住佢就好似我講嘅嗰篇嘢咁俾咗個位置我叫我拎住個篋過去搵佢 其實我中間有confirm過佢係咪手頭上keep緊我個篋 佢話係 仲話你同我交換返就得 跟住我出禁區 再去佢講嘅嗰個位置

最撚戇鳩佢已經催鳩我 啲語氣仲要好撚港女老馮咁 唔講以為我欠撚咗佢 跟住俾返個篋佢 夠膽死就話:「你個篋呢我俾咗工作人員㗎啦可能佢就擺返入去禁區囉」總之大概係咁

屌佢老母臭閪 我以前真係太撚好脾氣 之後耽誤咗勁撚耐 啲工作人員又聽唔明我講嘢我用咗Google翻譯 當年可能翻譯系統冇而家咁好掛 就算中文甚至英文翻譯返做韓文啲員工都係睇唔明 搞咗勁耐佢哋先至明白我嘅意思

其實我係應該一聽到佢咁撚閪就學鳩佢將佢個篋推翻入去比工作人員跟住話唔知邊鳩個嘅 正一臭閪
拎錯人行山重咁開心去玩去食野 唔係即刻拎返俾人 有冇人識佢起條八婆底
低船襪+con屎,好撚老土
你信唔信都係會有?
屌你去到釜山先知?
你老母你個死八婆戇鳩都有個譜呀屌你老母
Sorry都無聲
唔關事 有啲盲毛連個款同顏色唔同都可以攞錯
即係要你幫佢帶埋過海關?
都痴𨶙線,一句唔知你有冇收埋白粉就收佢皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞