又有豬閪攞錯行李

930 回覆
2396 Like 40 Dislike
真仆街 蠢豬西
用字仲要好似理所當然咁
勁耐之前了 啱啱見到呢個post即刻碌返相簿 原來都已經八年前

係 以前真係警覺心態低 而家唔會咁笨

而家諗諗吓都幾心寒 我到今時今日諗返起件事我都純粹嬲點解佢咁閪 呢頭話同我交換個篋轉個頭嗰個我個篋俾佢送返去工作人員手上 又去返禁區嗰度

而家咁樣攞出嚟討論先至知道 係喎有呢種可能㗎喎
陰謀論d諗
話條八婆根本係搵人幫佢拖嘢過海關都唔係冇可能
屌係喎… 我本身如果知道對方係香港人 甚至同聲同氣講廣東話嘅我通常都戒心會低啲

同埋始終都八年前 我當時嘅心態有少少覺得如果係女仔就算啦 就算明知佢閪 通常都只係事後越諗越嬲 嗰一下又唔會指住條女屌 甚至嗰陣時我都冇諗到咁全面… 完全忽略咗呢個可能性

講起又奇怪喎 雖然我同佢個篋真係好撚似樣 但係我當時就係因為企喺條運輸帶太耐 發覺點解等極都冇我個篋 跟住我就見到個同我好似嘅篋 嗰下我就諗係咪有人睇錯攞走咗我嗰個 所以我就拉咗嗰個篋落嚟先 睇吓有冇旅行牌嗰啲試吓聯絡嗰條友

我係連佢旅行牌都未仔細睇清楚 佢就已經用WhatsApp電話打俾我 之後就發生咗我上述講嘅嘢….

同埋諗諗吓有個疑點就係點解唔好好地交換個篋?明明電話講好咗 轉個頭搞到我撳迂回曲折行咁遠俾咗佢 佢又話將我個篋俾咗工作人員可能又入返禁區

仲有一個疑點就係佢喺電話度好急係咁催我快啲

唔知點解講吓講吓有啲心寒 果然連登多人才 唔係因為機緣巧合有呢個post 我又純粹記起返以前啲往事攞嚟傾 都冇諗過呢啲可能性 而且我冇記錯的話 佢個篋係好輕身的 唔知呢一part又有冇疑點
有古怪唔係多數會出奇地重?
輕身又未必關事,可能條八婆係帶好少行李掃貨番去

不過有少少唔應該帶嘅嘢已經可能有排你煩

我係旁觀者先可以咁冷靜睇
如果我係你應該同你差不多反應甚至處理得更差
屌佢老母 係我就報警拉鳩佢
下次blur咗樣先
咁撚弱智根本就唔應該俾佢出境害人
咁不如寫埋警告:咪撚拎錯Gip
其實出左禁區就唔會入返去
最多係放咗行李失物認領處 不過到時就好難搵得返㗎啦
Ching有女朋友未咁好人冇火氣想介紹我個冇拖拍幾年嘅妹你識
呢啲捉到我真係覺得係賊嚟,色唔同都可以拎錯,唔係偷係咩?
如果不幸俾人拎左個喼
拎行李個到會有個位俾你報失行李
唔好咁on9 hold人地個喼 除時做阿朗

有苦主嘅update
條女係咪盲㗎行李又睇錯 送貨日期都睇錯
仆街到呢
好撚慘
去韓國on99咩都無做幾日再返黎
就因為個臭閪拎錯行李
賠撚埋機票住宿錢俾人啦臭閪
拎鳩左人野仲得閒出去玩
唔明點解2024年都要靠乘客自己認行李咁撚落後
其實我咁耐都唔明要讀到錯成點先可以係脆呢個音

究竟要文盲到咩程度
弱智都學人去旅行
仆街港女顧住自己玩理得人死
攞錯行李條女真係好撚仆街
但遇到呢啲情況
有冇方法玩大佢
比啲教訓個仆街
有時真係唔見棺材唔流眼淚
咁環境,全部嘢買撚過晒,俾番張單佢。

叫佢將個喼寄番香港啦。
好撚慘
條女真係勁撚無品狗閪
推撚到佢仆街
見到字都覺得大快人心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞