裝修工程失誤以致家貓死亡

903 回覆
1032 Like 32 Dislike
上咗,繼續推卸責任,話係電視裝得唔好

https://m.youtube.com/watch?v=zFAtdmUXKnk
呢條撚樣賤撚過狗想屈部電視 電視牆唔預裝電視?
人地電視架裝得唔好,最多係部電視跌落黎,你個電視牆都跌埋落黎本身就係唔夠力
條柒頭既意思係:你班友知唔知咩叫飾面?
話到明裝飾用根本唔預你裝電視同擺野
呢塊白色板好明顯係用黎收電視機架,咁唔通係屋主甩左塊牆板自己加上去?
就算電視唔係用佢公司負責裝
其他櫃仔係啦掛?
唔擺得野既櫃???
仲要上電視係度賴同卸搏 好差好無恥

希望事主可以上去唱衰佢
始終TVB多啲觀眾接觸到
除非有證據證明事主叫你偷工減料 如果唔係根本就冇位好兜
就咁裝部電視上去:唔打拉爆就係安裝師父問題唔關我事
鑽穿件飾面打拉爆:安裝師父破壞左飾面結構唔關我事
結論:點都唔關我事
真係用拉爆, 打穿飾面入牆的話, 反而會加固咗個飾面
只係用電視架4 粒拉爆計, 塊板一定唔會跌
吳老闆覺得唔駛錢可以上電視宣傳好威威
佢除左口罩
新嗰班室內設計師連數都未識計
識人數學u讀室內設計
依啲咁花臣嘅裝修真係要搵翻有經驗嘅人做
事主家姐係fb 貓貓group 回應左,到頭來完全唔覺得間公司有誠意去彌補
事主家姐係facebook公開左圖紙,塊底板係裝修公司一開始就有 及知道會裝電視
如果係咁,即係呢個位一早預左裝電視機架,咁所以後面加多塊木板做加強,而家情況即係屋主自己後裝架啦

咁如果佢係搵師傅裝既話 ,睇到果個位牆身完全冇窿,咁我諗到唯一情況係佢用到最長6分木牙/鋼牙螺絲裝架,屌你老母咁白癡既師傅一定要打靶

咁如果係屋主自己裝既,我想講既係:唔撚識就比人搞啦屌你
好L慘
佢死嘅話賠兩千夠 又少個垃圾
吳老闆覺得,佢係東張西望解釋完就會有人撐佢,從用呢個機會去宣傳自己公司。
好心噏
賠係賠
但賠倒幾錢?
寵物係香港法例上係財產

其實賠咩數大都會有唔同意見

貓價應該要賠償,葬費已經難搞,個人覺得應該要賠埋

但果隻寵物同你一齊既回憶,同你之前養佢既錢都好難賠倒
好人好者做乜養貓就真
有冇諗過隻貓根本唔想俾人困住
而家回歸天國算最好結果
on9 依家係個電視搞到出事咩
唔計有冇裝電視
本身成個櫃安裝已經有問題
屌,我淨係講個電視架點裝咋

咁你話我知佢點裝個電視架喇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞