裝修工程失誤以致家貓死亡

903 回覆
1032 Like 32 Dislike
所以話電視一定要掛牆,同埋一定要用拉爆螺絲
認真想知點賠償? 筆數點計
吳老闆:
掛喺電視櫃其實冇問題,只係呢間嘢做得特別仆街
唔關事
而家講緊佢造個牆成幅跌咗落嚟

你屋企係咁?
做裝修真係講個信字
拍啲9片剪下片 就大把野做
完全0監管 仲衰過大陸
可能個師傅係收到佢哋指示先咁偷工減料,如果佢直接話個師傅手工有問題,最終會引爆自己
原來係咁,sorry冇仔細睇,咁樣個裝修佬好撚癲喎
雖然責任不在主人方
但“如果我當初無搞咁多嘢,佢咪仲係度”
呢條刺恐怕一世係個心度
佢屋企嗰個
就算係淘寶架
佢都係跟足八至十粒長螺絲俾你
什至唔係拉爆
你上足十粒入牆已經人都坐得上去冇事
什至掛六粒都夠哂你拉電視離牆30-40cm

有十粒咁嘅野都夠碼實度牆啦

依單野根本係多重錯誤

1.斜插冇做好
2.電視冇插入牆 掛左落件電視牆
3.師傅冇報話有問題/偷懶
4.公司冇監工

但凡做左其中一件事都唔會發生
主人日日返屋企見到呢個廳嘅位置都會諗起貓貓
弱智就出少句聲啦…
你老母咁樣教你講野架咩
得2粒膠,拉爆都無,點做裝修工程,
但係如果佢電視係鑽入牆 一定夠晒力托返住成個櫃 所以你唔錯得晒
真。

其實就算唔識裝修,我估都唔會覺得咁樣係可接受....
睇人啦
朋友親戚搵我幫手我就用hiliti 始終係識既 安全穩陣唔會出事搵到我
出去接job就睇客要求同預算 將就下 反正起貨都搵我唔到
老細一定要上身。佢自己搵師傅裝
blocked
https://youtu.be/YJOer1aEi_A?si=HN6C9Ru1JPGbT0pY

上六粒長螺絲講緊近100公斤乜事都冇
距離臨界點仲差好遠
10粒一定夠夾實哂成度牆
有工具都要識用
要用6mm 結果自己diy得6.5mm 睇黎一樣就鑽上去就大獲
無聊去 Google 返爆炸鏍絲既拉力,細既都有 160kg ….. 當佢各種因素扣到實際得 100kg …. 落一粒都未必會跌,落兩粒己經夠係上面佢跳舞
大佬,你係偷工減料都搵 D 唔會害死人既位啦
其實係架,如果責親人,裝修果班真係收皮。監都有得坐
我上手業主裝修個c字櫃上面又係冇拉爆
到我裝修本身唔搞個櫃 佢見到即幫我上返先
都話冇冧係好彩
早排揾返佢成版櫃換埋新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞