裝修工程失誤以致家貓死亡

903 回覆
1032 Like 32 Dislike
戇鳩就算淨係天花批灰都唔會擺隻貓係屋企啦 仲要咁大工程都唔寄放係第度 真係死左都無得怨
其實膠塞如果跟足廠方嘅spec都好好力嘅
不過香港啲師傅理得你咩spec丫 憑經驗
個窿鑽大一個size 粒螺絲用細一個size 好入啲丫嘛
咁用家就要自由多福喇
屌佢我電視個wall mount 都用得多鑼絲過佢仲要係爆炸鑼絲
裝修完撚左啦
住落先突然成個電視櫃冧
你係咪弱智閱讀理解零分
間屋個事主算好好人,預到閪客嘅,一定會話個比個櫃壓到,整親隻手,永久傷殘,做唔到野,告到佢破產都仲得
工程總監得意啲😀
咁大個十字架喺幅牆上面
要怪就怪天父啦
點解條友可以咁柒
呢間野銷售手法好有問題,傢俬group上網不時有佢地嘅相關投訴。仲有人報埋警上去佢之前執咗笠嘅沙田homesquare分店
又彈多個出黎柒 入返籠啦你on9仔
咁都要驗傷既 任你講咩
老人家:死隻貓仲慘過死老豆
老老豆豆依家d 專才手工仲好過local 工人 local 工人咩都話做唔到 一係加錢先肯做 等比人淘汰啦
我cap左圖報左國安
你放心
你老母生咗你個戇鳩仔真係好可憐
仲死
可能呢位ching係街訓開
不過我見有啲露宿者都會對自己間「屋」有講究
Facebook 有啲唔知係咪裝修佬仲屌鳩個事主自己無check 無收貨出事
我有裝修經驗、技能、知識我洗撚搵你做裝修咩
俾錢請你返黎就係你幫手搞撚掂嫁啦
洗唔洗上現場教埋你點收螺絲 都弱撚智
而且弱智都知咁撚大件野得幾粒螺絲仔點上得穩
F=ma

就算係十幾kg,跌得夠快一樣死
想問下天花裝窗簾應唔應該用綠色膠塞? 定抑或有更好方法?
我搵個退休裝修造廚房吊櫃
6尺都打左3粒拉爆

吊野上牆都係安全為上
反正d螺絲又唔影響外觀
睇你裝石膏版定石屎,後者既話綠色膠塞應該ok。起碼我老母個邊用左三十幾四十年都未甩
連仔淨係幫手捉腳安
除非個櫃好窄, 如果唔係最基本左右兩邊各一粒
過闊就中間再加
本身承重用膠塞已經夠做
拉爆係拉住牆唔俾佢反落黎

一枝拉爆至少都夠頂30kg
理論上其實3~4粒已經好夠
除非你係想安全到3個痴線佬企上個吊櫃都唔會跌落黎咁安全
你就好啦 個人少左個腦既重量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞