裝修工程失誤以致家貓死亡

903 回覆
1032 Like 32 Dislike
避重就輕啦
諗住玩煽情 話員工因為依單野失眠
跟手再話事主唔合作 唔接受賠償
我地都冇計
如果知道個櫃冧緊 本能反應係用手保護個頭 應該最多擦傷
但如果當時個人訓緊覺就pk啦

情況有做啲地震時既指定保護動作
不過呢個係冇預警咁冧
我見唔少做呢行嘅師傅留言都指出問題
但佢條片話佢地做得好 係唔會怕一切指控
只不過調查完 唔知點解會跌落嚟 唔關佢事

點解間公司唔直接解釋吓佢地點做安裝 用咗乜料乜方式加固
俾多D相片同資料出嚟 唔好用把口講吓就當係
咪可以證明佢做得幾好囉
Cls 如果屋企有bb都一定係呢個位整圍欄比bb玩,到時死ge就唔係貓,一句意外就想帶過?
就咁睇應該係口掛電視平爆根本冇成口入哂牆
佢哋應該on99直接係木板打平爆?
正路應該平爆入牆種絲杆出嚟?
跟手個電視啲力就去哂啲木板到
唔熟裝修,但就咁望成個櫃得幾口螺絲,得幾口都算仲要休中曬左下角。砌過積木都覺得有問題啦
認真,呢類咁大件既野小極唔係應該都三田口拉爆係唔同位去固定架咩
所有搵過呢間公司做裝修嘅都會擔驚受怕
個回應話個員工喊

細細個就教貓哭老鼠,估唔到佢真係會認

員工:「我整到你家破人亡,我真係好唔開心

心裏潛台詞係:你家破人亡咩?但我係受害者
你都黐撚線,咁撚樣揼落嚟反應得切用手擋都骨折啦
事主根本唔係要賠償
間設計公司點都賠唔返個女比人哋
成條片講到佢地冇錯咁
又話調查唔到點解會冧
仲要扮受害者
幅牆 無咩螺絲窿 好野咁都裝到
依家啲裝修幾癲

正畜生
我懷疑再下段回應嘅主題就係:

員工:「你家破人亡啫,但而家我心理好唔平衡,我要求心理賠償
仲要話同行抹黑,一係佢就澄清邊個位抹黑咗佢,如果唔係所有出咗事又話同行抹黑嘅公司一律當黃師父式推卸責任9up
係咪外勞
幾粒拉爆都慳
將來有任何涉及虐待貓狗嘅案件矛頭如果指向同連登會員有關,希望連仔同呢個post嘅會員都記得你嫌疑最大,因為你自稱”貓咋,我一年都踢死二三十隻啦”,你俾埋數據出嚟唔似係講笑,以下內容供你參考:

殘酷對待動物屬嚴重罪行。根據香港法例第169章《防止殘酷對待動物條例》,殘酷對待動物行為包括殘酷地打、踢、惡待、折磨、激怒或驚嚇動物,或因胡亂或不合理地作出或不作出某種作為而導致任何動物受到任何不必要的痛苦。一經定罪,最高可處罰款$200,000及監禁3年。
唔係唔信 但係無證無據
淨係依單出事都夠收佢地皮
如果警察律師都話無得搞,上東張啦
佢喺段片入面認偷工減料就唔只消委會,隨時刑事啦
張相都睇到度牆得2個窿,全幅榔靠2 口掗加喞膠定住,仲點畀到資料呀
一向都建議裝修自己有時間自己搞,點都好過俾班不負責任既裝修佬負責
老實講,真係唔關裝修公司嘅事
好明顯係裝櫃師傅玩嘢

正常屋企裝修都係一條友負責一part ,好少有監工
咁撚簡單嘅嘢,邊個會諗到有人會玩嘢
咁唔係人人都識既,搵得就係想專業少少
俾得錢點會想衰過自己落手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞