空姐:個tray唔好放地下 空姐唔係你隻狗 唔係你阿四 冇義務幫你架

806 回覆
545 Like 109 Dislike
可能知道自己錯了,以後會乖乖地收地上的盤
最初有民航機嗰陣, 空姐要有護士資格, 屎﹑尿﹑死人都唔驚。 後來坐飛機越來越普及, 大部份乘客同空中服務員都只係草民出身, 坐經濟艙等如古時坐火車﹑輪船嘅三等, 成日有人互屌。 呢啲就係「共同富裕」快過社會質素提升嘅後果。
減空服員人工,加返1-2個空中清潔員
空姐係機師尿壺
覺得有啲似oner
你講得啱佢哋
唔知空姐作為機艙服務員,佢acknowledged 逃生通道有雜物而唔執返好有冇問題?
嗱,你叫個客執返個盤上嚟,最多老屈你態度唔好
態度唔好一百間公司都係noted with thanks

但空姐客叫完個客執而空姐唔執
即係個客知道 空姐知道逃生通道有雜物,而空姐冇保障逃生通道𣈱通

你覺得邊樣投訴態度唔好定投訴罔顧安全大鑊啲
甚至都唔使投訴,機頭一句cabin crew, prepare for landing
我保證空姐即刻仆去執
試乜撚姐我又唔係做空中侍應
前排thread 台灣人都有post張相 咪又係將d tray食完放落地下
根本好多人都係咁做
係度嘈生晒
乖乖地去派餐收餐啦
某程度上可以話係架
咪即係唔夠公共廁所 同埋唔夠清晰話比人知邊到有廁所囉
唔使講大陸人
外國大把名勝一樣好大浸尿味
如果你搭BA嘅話俾人屌嗰個會係你
唔同,麥當勞姐姐唔踎低執地下嘢唔會有安全問題
最多個客體驗唔好
但空姐首要職責係確保安全,公司注重安全到機頭一日唔off seat belt sign
唔好話派餐,直頭企起身都唔准

你咪唔好執囉,我唔使老屈你態度唔好,亦都唔使同你嘈
我反問你一句,叫你問下ISM/機頭逃生通道有餐盤仲適唔適宜繼續降落
你已經唔敢唔執啦
一於咁話
呢個post完美展現到香港人嘅質素
到架機要降落時候個乘客唔肯執咁個空姐會點?
真係有個空姐做緊我隻狗
咁你住完酒店係咪會清埋垃圾,將所有嘢還原本位先check out?執嘢的確係空姐職責喎,人工包埋㗎喎,酒店Room Service都係放地下俾人收啦,有幾侮辱?

有時啲空姐趕頭趕命收盤,人客未食完之後咪放地下,空姐再行過嚟嗰陣親手遞俾佢,仲想點?機位縮到咁窄唔通揸住個盤揸到落機
落機咪又係空姐要清晒所有嘢,講到咁巴閉但係入到機師室就烚熟狗頭咁嘅樣
又話雞碎咁多人工,平時講到份工幾多西客幾難頂
又想刷流量,多流量勒又驚到要Del post
轉頭咪又開過個post話啲人食得慢搞到佢要走幾轉執tray囉
呢個世界上有西客,都有西服務員

零四冇得留言添
講真 未見過家境好好既朋友走去做空姐
其實draft完個thread post已經汁緊
住完酒店我會將垃圾綁好 其他野還原基本位置 一直都咁做
room service從來唔放地下 會打電話落去叫人上黎收 有時會喺房入面加飯枱 你張枱係咪自己推翻出去?
機上面你有枱架 食完撳call light叫空姐收 有必要放地下?佢入機師室烚熟狗頭同我個人修養行為無關
同你呢d不知所謂嘅人真係冇辦法正常溝通
佢係咪唔記得咗自己係服務員
下次都要學下大陸人叫佢「服務員」 先得
最尾落哂客既時候你咪又要執
放係地可能係一種性暗示
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞