空姐:個tray唔好放地下 空姐唔係你隻狗 唔係你阿四 冇義務幫你架

806 回覆
545 Like 109 Dislike
咁我又未到咁做
放係檯頂住自己
但佢唔係靚女
賣相、onlyfans先係主業
大佬你份工就係執野喎
你都戇鳩 擺個tray喺地下邊忽唔尊重?
無位先擺地下啫,講到好似玩鳩空中侍應咁覺得有問題就直接同乘客講,唔好講埋d悔氣說話唔執餐啦
題外話
唔知而家仲有冇
但聽過真係有LCC試過為咗慳錢同加快外站turn around時間
會要啲cabin crew做埋inflight cleaning
不過唔記得邊間同唔知佢係試行定常規

個理論係短途廉航個零鐘機又冇派餐正常唔會污糟得去邊
對於呢啲航線嚟講cleaning 工序9成以上其實都係掉吓垃圾同係咁意執返靚啲位搞掂
當然真係太污糟例如有人倒瀉過嘢/嘔過喺位呢啲佢哋都會嗌返專人做
但on demand咁叫清潔公司做點都平過同人簽長約班班機落到地都全套大執
亦慳返成隊cleaning一上一落時間
不過只限外站turn around會咁做
隻機返到base ground time冇咁趕都係cleaning team正常做返
哩個答案都有負評
冇話唔收餐,只係叫你唔好擺落地下。
呢啲係對人嘅基本尊重除非空姐佢哋都可以派餐戈陣擺落地下比你,你又會覺得冇野咁攞咁食
on9仔
有邊一份工係唔需要emergency handling架
做cs 做保安都要識啦 咁都可以話係主要duty
唔係真係以為自己係專業呀嘛

更何況 下下都有emergency咩
冇就死返去派餐做清潔啦
禁鐘叫人收囉 好撚難? 閪就閪啦
救火,反恐?揸飛機?
客有事咪又係叫咪搵醫生
餐廳侍應都要識emergency handling

因為所有工都要有emergency架啦講到得搭多機會有emergency咁
麥記做part time可以叫自己做美國企業員工
emergency係重點既話 我請堆男人好過啦 貪你女人搬行李袋都冇力咩
十個空少九個基
講真 禁鐘叫你執餐你就仆過黎執,其實更加似狗

放大咗之後,發覺成個男人咁樣
所以又贏,係咪?
咁你係老麥放個餐盤係地下囉

成日以為俾咗錢就可以乜9都唔洗理

合作多少少都好似蝕L咗咁
人地唔想放喺位,拎埋俾你仲想點
Bye
呢次幫唔落啦,收盤收咁慢,唔通捧住等咩
老麥張枱好似飛機咁逼?
你執得慢咪放喺地下囉屌你老母飛雞
空姐做呢啲就真係過火,邊間航空咁撚賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞