空姐:個tray唔好放地下 空姐唔係你隻狗 唔係你阿四 冇義務幫你架

806 回覆
545 Like 109 Dislike
清潔工都唔係做義工㗎, 係咪代表人就可以隨意扔垃圾落地而唔扔係垃圾筒? 佢哋都無得唔清添

你可以咁做就代表你應該咁做?
你可以做閪人就代表你應該做閪人?
當然修養問題另計
但係職責上掉地下 你係要執喎
餐廳小二都要幫手掃地㗎喎
當然修養問題另計
但係職責上掉地下 你係要執喎
講就聲大大
最後咪又係要執
班大陸人夠落嚟隨街痾屎痾尿
咁咁多人咁做
一定係香港問題啦
你估佢真係唔執咩
執餐還執餐
你去餐廳食完飯會擺係地下

連登仔
喺佢del之前碌過睇到
雖然幅相係因航,但佢真係美藉同埋係喺美國嘅航空公司做(冇講邊間),唔係做國泰
佢仲話佢哋航空公司啲阿哥阿姐見到咁樣嘅話會開咪同客講話啲crew唔係狗 喺地下嘅tray唔會幫手執,叫啲客自己執返

利申:唔好問我英文原句即係點講,佢原post下面真係咁樣講
唔了解自己職業
佢哋係服務員 係侍應 喺清潔姐姐 仲要係保安
係人係狗一件事

放地下係危險
放嗰個都on9
餐廳小二掃地個陣都係啲客走哂 閂舖嘅事

而你擺個餐盤喺地下 收餐就一定係仲飛緊 仲有客嘅事

依家你要人地喺你面前跪底 執你擺係地下嘅野
個分別咪呢度囉

做服務業做到要咁樣跪客 正常人都會覺得不被尊重啦
咁你試下一個人派100個客餐 再收100個客餐 睇下可以快成點
都未計中間班撚樣又禁下call light點你做啲extra嘅tasks

一野就屈哂落全世界人都咁做
到底係你搭得飛機少 定係無離開過香港?
睇怕呢位ching真係無撚搭過飛機
就算廉航第一排都會有枱啦

你幾時有見過有客會自己用手乸住個餐盤食飯
用你個豬腦諗下野先
個啲係一次性即棄拖鞋。。。
其實不嬲都覺得佢地同做清潔呀姐無咩分別
係咪做得嗰幾個月未認清現實嗰啲新人呀
以為空姐高人一等好撚巴閉咁呀
係我隻狗
應該喝鳩啲客幫空姐做牛做馬,咁先啱呀嘛
你都on9你試下去餐廳倒瀉野落地 睇佢係咪等閂舖先掃囉
條女好正,俾人夾一夾即爆
thread已經搵佢唔到
有時未食完空姐skip咗個人之後就有排都唔收,到前面個人要訓唔放地下唔通袋落個身到咩。
錯鳩晒Focus
而家放tray條友冇修養就一定係
但個弱智空中服務員話自己冇義務 緊係冇啦
我放馬桶上面你都要執啦 係空中服務員員責任嚟
小夫
我都係出返去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞