點解仲未有iPhone16 pro/pro max討論區

622 回覆
1 Like 42 Dislike
xsmax換過黎16promax
6.5去到6.9寸
第一感覺係大咗好多,睇得清晰咗,部機反應好快
舊電好襟洗限90%訓前充好斷電,
到第二日返到屋企都仲有30%up,有打下機
部機冇咁熱,舊電池唔過熱幾好
可能頂咗6年先換機,真係feel到變化幾大

平時打機144hz果陣都唔覺得手機60hz有咩問題
睇d連登仔講60hz有幾咁窒,幾咁唔跟手
實際上用咗陣promotion,喺順滑咗,但唔覺得有好大差別

最開心係冇咗靜音鍵,唔喺因為個actionbutton
而係可以set捷徑自動靜音
啲人話以前撥式幾咁方便
我心諗我較離開屋企開靜音,返到屋企自動開返聲
方便過你日撥夜撥幾千倍啦

網上傳緊個斷觸問題目前未遇過 。

至於個動態島,出咗2年都好似冇乜特別
至少你通知都合拼埋落動態島係個動態島下面彈通知好鬼核突
基本肯定下年or下下年應該玩屏下鏡頭 直接收動態島皮,根本就冇認真搞。

影相制還好,感覺冇啲人講到咁多餘,如果佢開放俾app定制就無敵
例如槍game可以用黎zoom槍鏡倍率,
閱讀果陣可以用佢拉上下頁咁
不過好似apple淨係開放俾影相app用呢個制

xsmax最後一代3dtouch
我唯一用開嘅3dtouch功能係打字可以用力壓個鍵盤去較位,依家冇得咁做,需要習慣吓 。

對我黎講整體覺得提升好大
期待Ai表現

sorry 有時睇大陸評測
記錯咗個名
香港係動態島
我上台大機256 原價放 唔係想炒機 咁啱有plan啱用 送手機券 自己又已經有機係手
果陣係鍵盤可以直接移位
依家係要禁落啲字度
需要習慣下,有陣時都不自覺禁住個鍵盤但係冇反應
係 日日出街帶多舊尿袋仲反智
Pm完全唔洗就住舊電用
總之點都用到全日
(雖然真係又大又重
真 差$1-2000 其實好少
真,呢個都係我想換機既其中一樣野
見到15pro 187g個陣已經想換
今年16pro 又上返199g
13pro 203g
咩顏色?
你個id....
超級核電
影相制個人用感幾好
IOS 18好過以前
唔係好核,老老豆豆,16PM
我覺得還可以接受,以前用開大機
我個人好OK
打埋機都用到一日
之前14MAX唔返屋企一日有埋尿袋
尿袋清0+手機返到屋企都10-20%
今轉 尿袋30% 手機70%...
長期GAME+YT+LIHKG.
日常可以長用
Neutral
-30,15,100
點樣手動改
暫時係咪用mox買最抵屌?
ching,長按space 再拉

thank you 原來如此
仲諗緊Pro定Pro Max
唔好話討論區
連google 16 新功能教學, 講解AI點玩, 相機功能之類嘅網都好少
Apple Store長期冇貨
但又唔想揀delivery
衛訊同mtr q pon 可唔可以同時用? 例如去德福買
白色開始好悶
噚日問咗,可以
14pro 當年隻核突紫應該難出手d
Ching你都幾忍得手 足足5代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞