點解仲未有iPhone16 pro/pro max討論區

622 回覆
1 Like 42 Dislike
MagSafe 叉得慢而且熱
要快都係要用線
我都無開AOD都係食,反觀舊部12都無食最多都係3-4% 大家都係iOS 18.0.1
無論an機定iphone
aod都係食電怪物
根本就係垃圾功能
搭單問吓AOD會唔會有burn in問題?
當然16唔會有啦得嗰2個月
15唔知會唔會有呢個問題
根本唔關AOD 事
之前15pm 長開AOD 都唔會咁既
係唔知有BUG 定點
除非你長期100% brightness,如果唔係我覺得應該唔會有

有冇手足用呢個優惠?
係咪真係免費分期六個月,冇其他收費?
想問WhatsApp 備份 停係0%唔行點搞

定係每日iCloud 備份就會自動備份埋wts
之前試過熄咗back up再開返
宜家Wilson仲有無賣開封過嘅機呢啲仆街野
見平過APPLE $150,但驚開盒有花崩Apple又無細沙256
我網上講嘅方法全部試過曬都唔得
最後logout icloud再login先backup到whatsapp
有無最近訂機嘅可以透露吓AOS會唔會提早送
依家訂要去到1號

ps: 16PM 1TB 沙色
長著mon 入app 禁備份 等佢load
求救
我係由12 pro 換 16 pro嘅
換機前個WhatsApp大概有10幾GB
del好多唔要嘅文件之後淨返6-7GB咁上下
之後先開icloud back up 再喺新電話入面攞返icloud嘅back up
點知今日check下部新機個storage 見到嗰WhatsApp成30GB
但係我入whatsapp入面睇 又只係得5GB

有冇人知道可以點樣解決
del咗重裝會唔會冇晒啲sticker
我都係咁,最後唔backup機過機
換左新機先back up返冇唔見野
星期日先walk in 買咗細沙256
啱啱2日無貨,今日又出貨了,啱啱訂咗
點解apple自己冇貨但wilson好似源源不絕咁
因為正常人都只會去apple買
打字唔夠爽

14pro爽d
有無人Applemusic有問題?

連住藍芽聽歌,不論咩裝置
有時會自動停左,但仲連接中,要kill app再播先得

之前以為舊iPhone 14pro有事,轉左16pro max都係咁
想問下大家知唔知邊度買usbc插頭最好
睇過淘佬但係唔知會唔會爆炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞