點解仲未有iPhone16 pro/pro max討論區

622 回覆
1 Like 42 Dislike
唔知apple store 有現貨未
頭先問過IFC冇
值,續航力就係你換機理由。
我之前15pm一日三叉四叉,而家一日一叉
唔知你地用機習慣係點,但如果你用機習慣無變情況下,
最有感覺一定係續航力。
但如果你長期身處有得叉電地一就當我無講。
部16promax 原本19-26 跳左去21-26
16pm 嚿電係咪真係好勁 我用14pm都要一日兩叉
講緊嘜野?
新機點都做得番一日一叉啦
而家仲好多炒狗chok緊信用卡迎新同積分
往年好似要11月打後
平時做咩多?
而家買16pro最抵屌係咪用red card 係衛訊買?
但明顯feel到同15pm新機個陣唔同
其實X轉16pro冇左3D touch會唔會唔慣
勁小小啫 d人吹到 一部一叉 一部3-4叉
收左apple 廣告費呀

用落都係差10% 左右電量 新機比較
15pm 新機個陣用到9個鐘著mon ,16pm 就10個鐘
定打機高耗電先差得多?
應該係,打機 可能一部4-5小時, 一部6小時咁既分別 , 我少打機 ,如果你用開 ig tg youtube whatsapp 個d 基本apps,已經俾佢大0.2 寸既mon 食返晒今代多出黎d電量 ,粒u 用呢d 唔高轉 既apps 個功耗少10% 講真已經進步咗唔少。
當我平時返工有用電話,但係唔會keep住
我暫時一日用大概40%左右
大家3唔識7純粹分享,你覺得既吹咪唔好買lor
總之我部爛9 15pm一日三四叉用撚到我燥,而家新機個續航力我好滿意
新機同新機個陣比㗎啦,舊機俾你屌撚到屎窟都開花 電量殘撚晒啦,當然頂唔到幾耐啦, 而家用咗16 PM又唔覺 勁過 當初15pm 幾多 利用差來做標準 都令人好撚混淆 用着Mon時間計啦
本身仲1516 好冇15p 轉16pm,今代回收價又低咁多,我都係忍下手先
上年13 pm 轉15p 真係屌晒鬼,核電王變倒水王
之前定價即減200定300
而家得返100
其實粒電set死叉90%定用返預設電池最佳化嗰種叉電方式對電池籌命最有利?
12mini 換左 16pm
粒電真係好勁, 全日無差訓搞前重有70%
不過個moon 真係有d 太大, 雙手持電話
但好處係用黎覆電郵好方便, 如果佢可以打橫黎用成部野會更方便
咁都有得炒?定係apple 飢餓營銷頭幾個月扮哂矜貴無貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞