點解仲未有iPhone16 pro/pro max討論區

622 回覆
1 Like 42 Dislike
通常我會試吓update個app 如果都停嘅話真係冇辦法
等多一星期
關一星期事?
可能我要求低
而家閃魔康寧貼+官矽膠殼已經覺得好完美

係個鏡頭真係太突
16pro長開5G 好似都幾食電,定係除返落4.5G 算
江湖傳聞 要background run下app
你 icloud 幾百gb 都有排run 啦
我pm都係長用4.5gb 真係慳好多
係,而家後悔upgrade 左5G plan,上網又唔係快左,但食電又多左
唔驚嘥錢嘅話,可以喺手機改返做lte
我覺得快左好多喎
我對比過門市d demo機,發覺demo機既mon亮度調到最低係近乎黑晒,但自己部機較最低都仲差好遠
係咪因為門市d燈光得滯炸
唔係, 同場試左2部, 有得有唔得,
懷疑係用LG mon 同 Samsung mon既分別
熄auto brightness再試下?
15pro 去邊度放二手好
同問
得50gb,上youtube 睇下直播,半個鐘得返86%
大白256 walkin 有冇機會買到🥹
我嗰部係Samsung Mon今年都係好暗
我以前用4G
而家換左電話終於有5G用
以前係商場要掃QR CODE點餐, 係例牌load唔到 我就屌收得差
而家換左即刻順返哂

不過電量真係比我想像中弱, 24小時95 跌到30以下
Pm?p?
16 pro加大咗粒電,但都唔係好夠用足全日
平日返工咁計,夜晚返到屋企已經得返20%,唔係好夠玩到訓覺先叉電 如果夜晚要出街就加唔夠,要喺office叉多轉

利伸:20號開始用已經就兩個禮拜,唔打機但經常撳電話,行4G多,Pro Max厭太大部
有咩好討論?
同iPhone14-15咪一鳩樣
PM呀 我記得以前換電話, 24小時都仲有一半電
同我一樣諗法
我都係20號開始用、我部16 Pro 行5G多,已經習慣咗一日兩叉甚至三叉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞