無綫歌手騷錢咁鬼低,宣萱90年代初出道show錢係王菲巢皮倫三倍

205 回覆
10 Like 11 Dislike
First time?
佢同leon外形應該夾
但套大城小事我真係feel唔到有咩chemistry
今次套劇要俾人強姦定綁架?
當年阿菲同李亞鵬離婚嗰日檸檬要做live show
有啲花生友係場外同檸檬講恭喜佢
檸檬係節目到表現super hyper
之前有講過處境劇好做 日日固定時間又長做
有冇hyper到跳起跟住仆低
叫人 「別動!」
最多係叫做拍Leon 度唔輸蝕
嘉欣曼玉嗰啲同Leon真係好夾
諗起楊采妮
千世情人唔計劇情
方中信應該由金城武嚟頂
咁先襯得起王菲

而家方中信配王菲九唔搭八
(但就配到宣萱)
嗰陣金城武未有雙眼皮應該頂唔到依套王菲侯賽因,一拍埋去好可能變傻仔(本身都係少少純情傻仔feel,唔適合依套男主角要求)

依套王菲係做傳統女主角,即係嗰啲柔弱多愁善感好溫柔體貼嗰啲女主角,好楚楚可憐但又好大方得體嗰種女主角,受強勢男主角保護免得被侯賽因搞

所以嗰男主角係講求要好有安全感陽剛味/男人味好重好大男人嗰啲,方中信依類型依個方向嘅男主角係啱,但佢太廢一啲威嚴感安全感陽剛味都冇,莫講話完全feel唔到佢可以保護到王菲,條友廢到睇落要王菲保護返轉頭,根本接唔到侯賽因甚至王菲嘅氣場,好似撚狗咁,本身王菲侯賽因都做到晒佢哋角色嘅要求,但就係男主角出晒事,最終侯賽因似男主角有安全感過佢多多聲

仲有宣萱扮一往情深有錢女角色,睇唔出佢有邊忽似有錢女
佢唔係一般女仔嗰種煩,佢係魔音

一般女仔嗰種煩,彭羚把聲都有依種煩,小女人嘅感覺
唔可以同時拍咁多套劇,因為會卡住你啲時間,一套劇都用你兩三個月,主角show錢甚至可能仲低過配角

一個Show當中你出現30分鐘同一秒鐘都係照計一個show
當年宣萱大係$2,800一個show

90年代已經咁高人工?
新人(之前冇任何工作經驗),嗰陣8000-9000蚊底薪,額外嘅show錢出面接job就另計
我記得佢開始有知名度係同松松拍檔,之後就邵美琪,然後先走去唱歌爆紅,跟住繼續同松松拍劇同唱歌好受女仔歡迎,最後就做古惑仔
依家d 2打6都係得7000底薪
仲低左
吓,乜仲低咗

不過嗰陣做得藝人就自然要買衫打扮,仲有好多雜費支出,除非你諗住咁就過一世唔係嘅話你初出道人工唔多接到外面嘅job 唔會支撐到,嗰陣物質消費係相對上貴過依家好多,嗰陣即使係普通人大多數都係追求潮流,唔多打扮/唔識打扮隨時被時裝記者寫臭你
肥師奶之後已經再洗唔甩嗰形象,佢當初其實好後悔接咗套劇,之前已經拒拍過台慶劇得罪咗高層,依套劇監製頂住高層壓力堅持要佢所以佢唯有接拍,但接咗開咗鏡之後後悔想拒拍得罪埋監製,不過開拍咗一定要拍到底,仲被
人傳佢同姜大偉戲假情真(當事人屌鳩電視台好卑鄙,特登製造佢哋緋聞宣傳套劇)
王菲第一次結婚後氣質已經變咗,然後離咗婚後佢其實已經好殘,冇晒結婚前嗰種型格力求進步嘅欲望,反而變得隨遇而安是是旦旦嘅感覺
方中信係香港Richard Gere
以前娛記可以打橫行 D星得罪佢地就等死
https://www.facebook.com/share/v/vFbfK1Bgy1VGe1RL/?mibextid=FQVVTg

睇吓呢段片睇十幾秒都知黎咩料,想扮楚楚可憐又想扮低威嗰啲樣,扮晒可憐咁辯解但一啲我見猶憐嘅感覺都冇一講嘢覺得勁煩
香港Richard Gere

哇,同王菲千歲情人後期發音準咗講嘢流利咗把聲天同地比,王菲把聲將楚楚可憐發揮到極致上把下把激動溫柔體貼全部都我見猶憐,仲要嗰樣都係楚楚可憐,可惜呀,依啲時候俾咗牛屎佬
御用人質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞