無綫歌手騷錢咁鬼低,宣萱90年代初出道show錢係王菲巢皮倫三倍

205 回覆
10 Like 11 Dislike
黎明呢啲完完全全係主角feel反而同佢完全係冷冷清清好有疏離感覺
點解啲人成日撈亂靚仔同埋笑容小家碧玉笑得甜啲又話大美女
佢唔好彩拍着周嘉玲
佢好彩拍着舒淇佢上咗神枱啦
舒淇依啲唔好講啦,宣萱咁嘅外型演技又麻麻俾佢擔正拍住金城武騎住周嘉玲,真係笑死人,同王菲一樣係完完全全全方位屌打佢,完全接唔到戲
笑死 拍着周嘉玲呢一啲一顰一笑都散發着有人魅力嘅氣質靚女仲要周嘉玲拍電影完全係放大晒佢嘅優點
點鬥
係咁㗎啦,觀眾緣有親和力似你身邊嘅人
史塔肥喺上個post都有人吹奏佢清秀完全解釋到點解依家冇晒女神
因為真係要親和力同埋Approachable 鄰家女孩 就好似你學校隔離學系女仔嗰種咁樣嘅感覺
王菲周嘉玲同佢對戲,除咗外型秒殺佢,兼且真係放大晒佢嗰種電視味同佢所謂一輪咀講對白嘅演技係真係得啖笑
張可頤拍戲就適應到啦同黃秋生對戲都冇有怕,又有外型,真係衰遲起步
宣萱真係電視味好重佢拍電視劇可能可以獨領風騷
但係有啲人真係唔適合拍電影
佢後生真係好靚完全係主角feel
就算佢殘咗依然可以吊打黎姿
衰遲起步,佢又係嗰種外型本身可以賦予角色生命而唔係角色劇情carry,角色討唔討好對佢冇影響
侯賽因娶埋個A貨王菲
不如話外型同演技本身唔係好掂,遇到王菲周嘉玲侯賽因依啲拍戲外型即刻被秒殺,兼且襯托出佢嗰種所謂演技真係得啖笑

電視觀眾因為環境因素所以傾向對白功底/講嘢用力加誇張表情表達嘅方式,所以條友當年啲人開頭仲話佢演技好,直到難兄難弟露晒底被人屌,一啲都捕捉唔到蕭芳芳嗰種神態完全做唔到嗰角色,而係繼續貫切嗰種電視味,對白繼續保持佢嗰種一輪咀講對白再做埋啲勁表面嘅表情表達嘅所謂演技,人同角色係分離

而王菲周嘉玲侯賽因吳鎮宇依啲唔靠對白同誇張表情而係擅長氣氛營造肢體動作同眼神交流嘅,唔過火嘅演技其實電視嚟講唔多吃香,甚至會覺得冇乜表情/木獨,但佢哋就真係令到角色成為佢哋一部份

又好似撈家咁,佢扮呂奇其實都唔係扮得好好喳嘛,當年羅浩楷扮呂奇似得多,但撈家憑把聲所以啲人話佢做得好好,其實佢扮呂奇啲動作過晒火位捕捉唔到嗰神態唔多似,張可頤就真係扮得好鬼似陳寶珠
侯賽因真係講過佢同王菲拍戲鍾意上王菲,但王菲嗰陣已經有咗豆泥

佢當年讚葉藴儀係理想女友類型,但佢鍾意親啲女人同葉藴儀依種差天共地
請問係咩戲?
千歲情人,當年被擺喺深夜播
初期都有火花,不過係兄妹嘅火花之後王菲老咗成熟咗就冇咗

王菲同阿差或者軟硬依種就好有火花,林海峰係彭羚老公但同王菲有火花得多,大家有一齊玩嘢搞亂檔好yeah最緊要好玩純友誼嘅火花

好似小食店老闆依種長輩同佢嘅火花又係好正,好chill嘅感覺

王菲同阿差或者軟硬依種就好有火花,林海峰係彭羚老公但同王菲有火花得多,大家有一齊玩嘢搞亂檔好yeah最緊要好玩純友誼嘅火花佢同偉仔都係偏向依種brotherhood

好似小食店老闆依種長輩同佢嘅火花又係好正,好chill嘅感覺

冇乜女星可以同人有依種火花,通常點都係姊弟/兄妺/曖昧

王菲同阿差或者軟硬依種就好有火花,林海峰係彭羚老公但同王菲有火花得多,大家有一齊玩嘢搞亂檔好yeah最緊要好玩純友誼嘅火花

王菲同阿差或者軟硬依種就好有火花,林海峰係彭羚老公但同王菲有火花得多,大家有一齊玩嘢搞亂檔好yeah最緊要好玩純友誼嘅火花佢同偉仔都係偏向依種brotherhood

冇乜女星可以同人有依種火花,通常點都係姊弟/兄妺/曖昧
Sor,我以為send唔到出去
仆你個街台
仲要一到暑假時間,果班有仔女嘅演員就可以請假陪仔女放暑假
呢份完全係筍工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞