無綫歌手騷錢咁鬼低,宣萱90年代初出道show錢係王菲巢皮倫三倍

205 回覆
10 Like 11 Dislike
一擔擔,後尾方中信老咗有男人味穩重咗型咗,咁又係好過嗰兩pat嘢
一集拍好能耐
20集兩三個月,但佢係處境半粒鐘一集
宣好似90年代有拍電影
做撚左30幾年兒童節目
個個月10幾萬一個月
好奇do 姐 肥姐應該高過譚?
所以愛回家長拍個班真係賺撚到傻又車又樓
10幾萬
咪搞笑
3倍唔止吧

佢一爆左show開幾錢係佢講架

佢地果啲登台搵好多錢
但係後生真係柒到一個點唔敢睇學你話齋嗰啲所謂越老越有味道嘅其實都係後生唔夠sharp
配角好似不嬲多錢過主角,係搵到錢嘅

主角先係要捱,人工又低啲時間又被部劇綁住,不過博贏咗可以一下子賺晒返嚟
屌佢都唔知憑乜尻,個時都有五皮真係好撚多
王菲後生真係幾有氣質
一定要一齊拍過劇先算?
歌手不嬲都大牌過TVB嘅演員
我唔覺得佢係針對某一個歌手,唔洗對號入座喎
好似撈家咪又係咁,後生好薯仔成個傻仔咁,溫兆倫後生過撈家廿零歲就紅,佢就真係以前tvb嗰啲傳統小生外型啦,但大家三十幾歲嗰陣發瘟已經殘晒反而撈家型咗好多風水輪流轉
但係撈家以前真係成個番薯咁唔明點解話佢型或者靚仔
竟然
依套劇要佢扮到咁柔弱咁卑微,應該係咁屌老母

依啲先係當時嘅佢

老咗有男人味,不過真係唔算靚仔
鬼咩,慘得過而家啲人連Tyson Yoshi都話叫靚仔
一嚟就做台慶劇女主角俾佢做萬子老婆

當年侯賽因王菲套劇本身係藍潔瑛做王菲角色,但藍潔瑛唔想做王菲角色要求做宣萱角色唔係就唔拍,但又真係唔俾佢做最後辭演,最後搵咗王菲執二攤
嗰陣陶大宇依啲垃圾都上到位啦,冇人呀嘛搵啲以前因為條件不足上唔到位又有演技嘅試吓囉點知啲人又真係受喎
BTW聽講當年甜蜜蜜都好似話本來想搵王菲做主角
但最後搵咗曼玉反而造就咗經典到爆嘅甜蜜蜜
王菲同邊個都冇CP感覺 好得意
高冷冰山如嘉欣都同黎明好有CP感覺或者曼玉 海味嗰啲都好夾黎明
王菲真係同邊個都夾唔到CP感覺
點解嗰陣淘大雨俾人話師奶殺手唔覺佢靚仔
講起就扯火,竟然搵佢做女主角拍金城武然後配角係周嘉玲
最後套戲佢被周嘉玲撚狗咁撚搶晒鏡,條友真係外型根本唔掂都唔知點解俾佢擔正,演技又屎,電視味重到呢,仲要幫佢配周嘉玲
佢係同啲配角嗰種外型好有火花,好似啲阿差佢妹仔同埋佢長輩嗰啲配角係好夾,當年佢同軟硬拍檔都係好夾有火花
刑偵紅咗佢嘛,有陽光笑容,但真係唔靚仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞