無綫歌手騷錢咁鬼低,宣萱90年代初出道show錢係王菲巢皮倫三倍

205 回覆
10 Like 11 Dislike
但佢初出道人工已經係歌手好幾倍,講緊係巢皮倫依種級數都係咁
咁阿佘算唔算做唔到電影?
嗰個咩千年情人
方中信+林保怡(m額)+宣萱
好難頂

睇完第一集都好難再睇落去
佢拍戲麻麻哋,外型亦唔夠
唔怪得檸檬到今時今日都仲咁沉佢
當時既 tvb 真係你求佢比你拍, tvb 果時賣埠好勁, 歌手靠呢d 出去搵真銀, tvb d 人工根本唔重要
果時歐錦棠都過百萬
電視計係 top, 但電影做法有d 唔同, 林家棟都唔做野好多年先洗到d 電視味, 但阿佘又真係唔太需要入電影圈
後生廿一寸腰白滑大長腿加model身形,5呎7-8寸高,骨架大得嚟好幼,膊寛薄背,仲要佢外型佢嗰樣係動態靚過硬照好多嗰種,仲要配埋把聲,侯賽因都即時沉船

唔留情面餐唔留情面
個記者啲文筆好過依家啲記者多多聲
呢啲料點知的
想聽多啲王菲嘅故仔
真,成篇睇得好順
我覺得而家無視應該比唔到呢啲價

諗諗下又岩,個時既大人細路娛樂都係電視
細個無時無刻都記住哂幾點播乜卡通
一到時候就要睇

而家我都唔睇電視了
如果我出世係個個年代一定報tvb藝員訓練班
做個2打6都唔少錢

想像唔到余思曼搵到幾多錢

不過你地點知的
佢自己個youtube 講
佢地剪個彩都收六位數
你諗下90年代百業興旺
幾多鋪要剪彩

果陣佢地好多都忙到著住古裝出黎登台唱歌
連換衫既時間都無
好撚爽難怪細個睇tvb啲藝人個個笑到四萬咁口,冇一個人係唔笑,我仲以為係佢地好笑容
原來係由心發出黎個種開心個種笑容
因為$$$$
依三條友簡直係將嗰種電視cheap味發揮得淋漓盡致,方中信前期見到王菲嗰樣仲要係成個變態猥瑣佬咁,一見到王菲對眼發晒光,好似嗰啲跟蹤變態狂想食咗佢咁

中前期侯賽因出嚟先okay,王菲精神亦明顯好咗好多生猛咗,兩個時裝古裝都掂,王菲對住依班咔啦蘇心入面應該對多一秒都想屌老母,佢前期已經想死精神好差咁款

依套劇係真係越睇越眼火爆超難頂,王菲侯賽因畫面幾靚都好,都突然有牛屎佬衝入嚟搞柒晒,仲有宣萱林保怡接捧,仲要王菲侯賽因做下把,真係睇到媽媽聲

有一幕王菲跳舞,王菲索到啪啪聲,成個體態完全將嗰種古典柔美show晒出嚟,仲要佢對眼真係電死人,柔弱含蓄得嚟又好嫵媚,cool得嚟又怕醜嘅拋媚眼,媚而又不俗高貴幽雅嘅感覺,真係古代舞姬現代化造型之後嘅款,屌佢老味畫面突然變咗宣萱跳舞,嚇到我嗰拳頭即刻硬咗,仲要見住佢懶自信以為自己跳得好好睇以為自己好索先最難頂,真係想一拳打爆嗰mon

依三條友真係超難頂,仲要本身劇本寫到成pat屎寫衰王菲侯賽因角色,寫好宣萱林保怡角色令佢哋好討好然後方中信嘅角色模仿黎明今生無悔,有劇情襯托下依三條友依然超難頂,相反王菲侯賽因真係淨係靠自身魅力直接carry角色同劇本嘅拖累同缺陷,唔係佢哋又靚仔靚女又型又有style演技又好識收完全唔會過火,無視劇本同角色嘅缺陷直接carry嘅話,佢哋嘅角色俾其他人演係好乞人憎同反感
宣萱依條友仲可以騎住周嘉玲拍戲被人捧做女主角同金城武一pair,出到嚟周嘉玲真係撚狗咁撚,宣萱嘅外型條件根本冇可能做到電影女主角仲要騎住周嘉玲,所以套戲唔收得條友即刻收皮冇得再做女主角
黎姿好想mute佢把聲
佢現實都搵嚟搵去啦
張可頤把聲好有女人味,冇一般女仔嗰啲煩厭感
其實佢地外形唔算好襯
係重慶森林阿菲好調皮男仔頭style先夾偉仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞