進擊的巨人其實好多bug

188 回覆
38 Like 429 Dislike
我d fd話唔鍾意個畫風
睇佢都係就咁箭頭加繩
唔明點做到中途轉方向
理論上要站站停
你插落個樹度,飛緊途中想收繩再噴第二度,唯一方法係放勾
前面卡實嘅話一定係將你個人扯過去
冇可能你喺空中可以大力到抆返個頭出嚟
如果係咁夠力一係就吓吓都會抆咗出嚟,永遠飛一半
射出去個箭頭同繩都係冇機械嘅,冇可能接收到放勾指令
就算藍芽控制放勾,一來一回都冇可能咁快
蜘蛛俠都要即場cut斷再噴第二條先有得連飛

米卡沙
係莎夏
後尾留短頭髮7左好多

一開始長長地咪幾好睇
係殺到成隊team只係剩番1.5條友
問題就係依度。
懷疑樓主無認真睇:
1.住係瑪雷ga個d尤米爾人寧願成日俾個d瑪雷人睇低都幫佢地賣命,但都唔幫帕拉迪島個d尤米爾人根本on9
一個同你唔同族群而且成日屌你=你幫佢殺自己族人都唔撐自己一族✅️

住係瑪雷ge復興派比人send曬去個島到做巨人 根本無人再敢反抗

2.雖然帕拉迪島係孤島,科技冇出面種種咁先進係合理,但佢都整到個魚叉出黎,點解整唔到好似出面d國家個d anti巨人大炮

係艾倫老豆搶走巨人前之皇族一直控制住全部人記憶 令人唔去研發專用武器

3.艾倫有時可以睇到未來,有時又睇唔到,個設定根本好蒙湖,設計呢點根本純粹方便為作者「食書」,推翻以前寫得唔好個d野

艾倫要接觸到皇族先睇到未來 一個係皇女 一個係佢呀哥
https://www.youtube.com/watch?v=aylZln2yvAA
https://www.youtube.com/watch?v=KCKfWNLSn_I

關於睇到未來
艾倫都有提過係一次注入來,令佢好混亂
如果好似以上兩段片咁,以一個十幾歲嘅人來講,要保住同伴已經好吃力
想保住當日馬車上話好重要嘅幾個人,但實際都保唔到莎夏
https://www.youtube.com/watch?v=rzNNL_z3giA
16:30嗰度,條撚屌話兵長死冇意義所以否決咗。
其實係驚兵長死俾人炎上啫。
重睇啦 牆王咁多年都一直打壓科技發展 少少飛天都即刻抄家 落後500年 想突然四年就追返?

我喺30年前俾部iPhone你 你都理解唔到啦
樓主一係弱智,一係無認真睇
有bug係事實,不過唔係呢3個points 啦
早幾日開post無人答到我 借post問多次

開頭發生喺破壞城牆之前
艾倫仲未繼承進巨
點解佢會發夢睇到未來而喊
對唔字係我唔熟 淨係知編輯喊住救返莎夏呢單
不過條友呢到講到個個都可以賜死咁
巴打睇動畫睇到咁認真
其實飛到一半放勾呢下已經做唔到
因為一開始發果個夢就係最尾佢同misaka發夢幻想果個good end
呢個topic主講住呢3個
對每個人黎講都有佢最唔能夠理解的bug
咁樣解讀又唔錯
我都覺
有條友掘地洞掘到見到城牆巨人隻腳,被憲兵殺左

允許立體機動裝置已經係仁慈,當然王的目的可能係立體機動裝置可以令中央憲兵更加強大
其實你係咪飛住嚟睇??
團長果個係正常推論, 神咩算?
首先係托洛斯特區防衛戰到艾倫首次變身巨人令團長知道原來巨人係可以由人變出嚟, 咁換言之超巨大同鎧甲呢兩個咁有目的性嘅巨人好有可能都由人變嘅
然後艾倫巨人嘅出現令到鎧甲巨人冇出嚟打爆內城門, 所以推斷艾倫對超巨大佢地應該有用或者有價值
再嚟就係阿妮偷偷殺咗活捉果2個巨人, 所以更加令團長肯定兵團有內鬼, 先去計劃巨大樹森林個戰術 (實際佢地都唔知有女巨人, 係想捉鎧甲, 不過超巨大佢地點搞真係唔知)
最後團長再係畢業禮特登講地下室有巨人秘密再加埋艾倫做餌就係要引內鬼(阿爾敏有奇怪點解團長要特登講出嚟)
至於點解得阿妮行動, 一嚟三人組又唔知兵長有咁痴線嘅戰力, 二嚟冇理由all in, 佢地又唔知艾倫係咪真係有座標之力, 萬一出事都仲有2個做後備
https://youtu.be/rbfHY8mkhT8?si=wc4-JlfRHrrv-Qyr

btw巨人ed2真係詭異到癲

下面d鬼佬留言都咁講

歌同畫面都好詭異
至於"結果畢業前一日竟然走去踢牆"
動畫第62集有講到
阿妮已經頂唔順係島到留咗5年, 而且佢覺得萊納個行為好噁心(一邊又殺島上嘅人, 一邊又同艾倫做fd) 就叫不如返瑪蕾算, 但萊納覺得咁樣唔夠, 所以先再去破壞城牆
然後艾倫巨人嘅出現令到鎧甲巨人冇出嚟打爆內城門, 所以推斷艾倫對超巨大佢地應該有用或者有價值

呢點其實有d牽強,之前100年都冇巨人撞城牆啦,又唔見佢咁諗?

不過算啦,呢點唔係呢個post 重點
同埋你tag錯人
好似係

好耐以前睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞