進擊的巨人其實好多bug

188 回覆
38 Like 429 Dislike
1.住係瑪雷ga個d尤米爾人寧願成日俾個d瑪雷人睇低都幫佢地賣命,但都唔幫帕拉迪島個d尤米爾人根本on9

一個同你唔同族群而且成日屌你=你幫佢殺自己族人都唔撐自己一族✅️

2.雖然帕拉迪島係孤島,科技冇出面種種咁先進係合理,但佢都整到個魚叉出黎,點解整唔到好似出面d國家個d anti巨人大炮

3.艾倫有時可以睇到未來,有時又睇唔到,個設定根本好蒙湖,設計呢點根本純粹方便為作者「食書」,推翻以前寫得唔好個d野

個結尾其實冇d人口中所講咁爛尾,但前提你要唔諗無視上面個一大堆bug先
btw雖然艾倫做左長毛飛之後個人偏激左好多,但如果我係佢ga立場,我都會做一樣ga野
入左第4季final season後就開始冇咁好睇

講咁多缺點講下優點

優點:

前面頭3季好睇勁好多,由頭到尾果個「戰鬥ing」氛圍緊張感係mon出面都feel到,特別係個2丁友話自己係盔甲之巨人果到,加埋個震撼bgm起曬雞皮

女巨人個part都正到癲,同埋呢套野ga打鬥畫面真心係天花版級
1.住係瑪雷ga個d尤米爾人寧願成日俾個d瑪雷人睇低都幫佢地賣命,但都唔幫帕拉迪島個d尤米爾人根本on9

一個同你唔同族群而且成日屌你=你幫佢殺自己族人都唔撐自己一族✅️
合理。香港唔少人sell HK,跪奶含呀爺都唔會幫返香港人

2.雖然帕拉迪島係孤島,科技冇出面種種咁先進係合理,但佢都整到個魚叉出黎,點解整唔到好似出面d國家個d anti巨人大炮
合理。香港係國際金融中心,連美斯taylor Swift都留唔到,餐廳仲玩緊搭檯9點last order,的士連八達通都未有,Uber仲係犯法

3.艾倫有時可以睇到未來,有時又睇唔到,個設定根本好蒙湖,設計呢點根本純粹方便為作者「食書」,推翻以前寫得唔好個d野
合理。國安法就係方便你選擇性推翻唔合理嘅野

個結尾其實冇d人口中所講咁爛尾,但前提你要唔諗無視上面個一大堆bug先

香港都冇想像中咁差,前提要樂觀
睇海就係結局
有一點唔記得講

個里維兵長俾個猴子巨人打個陣

點解可以一口氣打100隻巨人,殺出重圍,寫到戰力有d崩壞,如果佢咁好打,點解一開波唔殺d巨人,1日殺100隻好快殺曬

平時係唔係留力
ga定ge?
但到邊有100隻
1.一黎就喺收容區開戰 點撐?
2.牆王就係想巨人困住班人 點會比你整巨人大炮殺巨人

其實套野好易寫,去到海個到,之後發現原來佢老豆就係反派係咁整d巨人出黎食佢地,因為覺得人類冇救,係要滅絕,所以整個挪亞方舟計劃出黎食曬d人,推曬d罪名俾佢老豆

甚至進擊的巨人俾個仔都係想佢食曬d人

之後好似鋼鍊咁最尾大打一場就搞掂,根本冇必要寫到個世界觀咁大,佢又handle唔到
1.咁咪12集寫完lo,冇計ga,鬼叫你個故仔係有bug,一係就唔好加呢個設定

2.咁班友都整到魚叉炮la,,整得魚炮就證明班人係有反抗意識,牆王困住班人係冇錯,但唔代表裏面d人唔會反抗唔會諗計
20隻有掛,我成個電腦mon都係
最唔明點解艾倫最後明明有能力思想控制班隊友, 都要比自由意志佢地
不嬲有一埋bug,但瑕不掩瑜
一日要跑咁多地方殺巨人,個陣騎馬炸,人唔攰,馬都攰啦,係牆外瞓一晚又易死,佢點勁都會體力透支啦
佢由頭到尾就貫徹我們都是自由的
敵人都算 自己友點會搞洗腦
1.洗哂腦 由細到大都洗腦自己係下等人 瑪雷人係上等人
2.牆內王不戰條約唔比反攻 一殺左牆內王咪發明左雷炮 飛船大炮屠巨人
3.艾倫1開始未掌握到 係睇碎片 最尾係睇到哂d未來(好似
第一段我都第一時間諗香港同烏克蘭
真係一撚樣
2.咁點解一開波又可以發明立體機動裝置殺巨人?
1.咁下等人唔係應該更加幫下等人咩
難得發現離島有一群全部都係同族
米卡莎當眾殺左好幾個葉卡派士兵,事後仲可以當無事返帕島繼續生活,明明葉卡派最後控制住帕島,
同埋佢d救世小隊隊友都要做聯合國和平大使先可以完好無缺返到帕島
1開波比人虐 殺1隻巨人都難
幫佢兜埋

因為佢想d朋友有自己想法有自由意志,尊重朋友
好明顯故事設定一早有

你唔問埋 邊個研發出黎??

如果要有理性解釋,索性唔好睇動畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞