進擊的巨人其實好多bug

188 回覆
38 Like 429 Dislike
咁你講曬la,又係個故仔自己交代話自己研發左立體機動裝置出黎,佢唔講我都廢時追究,但佢交代得加左入個故仔就有責任寫清楚埋佢
雞油打
Pin this
佢喺訓練兵嘅時候俾巨人食落肚,其實嗰個巨人可以繼承佢嘅能力。
聽出面d人話好似個巨人冇咬佢就咁吞
其實係
要吸到脊髓液先得,當時艾連淨係喺巨人口中斷手
當然啦,你都可以話係未來艾倫一手影響
前傳小說又真係有講邊個發明
因為民意一直都想探索牆外世界,立體機動裝置畀普通人用根本都係無乜威力,牆內班貴族諗住送班調查兵團去牆外送死浪費人力物力就可以扭轉民意,只係低估咗阿卡曼嘅能力唔知會俾兵長撚到出神入化
第一點 其實好人性
現實中就係好多人會狗衝去爭做榮譽瑪雷人

第二點 喺巨人撞冧埲牆之前 牆內啲人係唔洗對坊巨人,得調查兵團要面對巨人
牆外就成鳩日打仗 軍事上要同巨人戰鬥
唔難理解點解個發展咁懸殊

第三點就大致同意
個設定太模糊

頭盔:過咗太耐 只憑僅存記憶咁講
睇左咁多解釋
暫時最滿意你呢個
搵你作故仔就死得啦

又黎人類破壞地球要滅絕佢地?
咁既話唔係爛尾咁簡單啦

而家爛尾係結局解釋得唔清唔楚,但動畫版都補完左。
所以最BUG係樓主無誤
有人解釋過點解超巨第二次踢牆噴氣消失咩都冇留低?
可以控制炸唔炸
e加都唔方好到邊
好多bug
真係要隻眼開隻眼閉先睇得
萊納,在這裡嗎?
現在動手嗎,
加埋米卡沙黑尻曬面, 真係好正
其實你係咪睇唔明??BUG啲咩?
第一點已經可以睇下現實世界...特別係某國家歷史...仲要多謝人地侵略自己國家...
第二點...一個島玩最少過百年...先唔好講故事本身係有科技限制呢件事...唔明睇返點解冇飛機...而且資料呢個咁基本嘅問題...樓主係咪覺得自己部手機係可以當種子咁入土種棵手機樹出黎?
第三點...你連上面咁簡單嘅都唔明...呢個人地故事入面解釋過嘅野你野解到都唔會問得出口...而且呢樣野係比觀眾自己去思考嘅部分黎...已經唔係複雜嫁喇...
其實係, 佢同米卡沙得閒無野做出去殺下好快,
但首先要搵到咁集中既巨人群。

之後劇情都有話研究左, 城牆自動殺巨人系統
兵長同王個殺手打個陣有交代過
突登限制左科技
唔將所有野拎出黎
有立體機動裝置,獵槍嘅技術
唔可能冇對巨人炮
為左推調查兵團去死
令民眾對巨人更加恐懼唔好探索外邊嘅世界
其實都講到好離譜,一下消失左,連真身都咁快走到
前傳漫畫《無悔的決擇》好似係講兵長團長啲故事,同埋冰爆石同立體機動裝置嘅出現

講返主題
1. 呢個就係作者想講嘅嘢。就好似大家都係香港人,點解藍絲會撐建制,逼害啲追求自由嘅香港人?作者就係想講,人係會俾個制度洗腦,唔敢反抗,貪戀既得利益,反過嚟逼害啲反抗嘅人。
2. 島內長期都係一個被王室控制嘅封閉社會,將科技水平維持喺中世紀噉樣,邊個發展科技就會遭受打壓,邊個搵真相就俾人拘禁滅口,都冚唔到鑊就用始祖力量洗腦補鑊,直至故事發生前段時間勢力平衡被打破。
3. 最初碎片,後來全開
Bug1: 兩次破壞城牆隔左5年
Bug2:以兵團後期戰力,基本上當巨人切瓜咁切
Bug3:以艾倫既重要程度,第一次法庭審判根本冇可能判俾調查兵團
仲有大把,但都係嗰句,瑕不掩瑜
我呢排先追緊 宜家睇到第三季 但覺得好散亂

成日跟唔到啲關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞