進擊的巨人其實好多bug

188 回覆
38 Like 429 Dislike
bug啦
立體機動裝置連我地現實世界嘅科技都未做倒
但帕拉迪島竟然俾人話係落後都on99 嘅
其實唔明兵長班人阻止艾倫大屠殺仲乜
大愛到去殺咗艾倫仲有葉卡派果啲出生入死嘅兄弟
最後又享受大屠殺帶嚟嘅和平,慚唔慚愧㗎班人
因為危急關頭會觸發到族人嘅能力爆seed
好似mikasa細個救艾連果次咁
成班大愛膠都on99
個陣資訊量咁少
你都唔知出面仲有無更加勁既巨人
如果唔係殺到埋身點會貿貿然出動
調查兵團都係做勁多事前功夫先逐啲逐啲行遠啲探索,仲要每次都死成堆人
兵長係人類最強殺手鐧,唔會比佢去冒險啦,佢一死就全世界收皮
1.
資料不流通 被人為封閉
你身處喺一個圈子入面
你可以學到嘅嘢係好有限
同埋係已經被過濾過
你可以話團結就係力量
但身邊只不過係有少少血緣關係
你真係可以做到無條件相信人?
就算你做到 又幾時會俾人賣?

2.
點解成個島都發展唔到對巨人炮?

首先你睇吓你嘅對手係乜
巨人 弱點喺後頸位 會再生
地理空曠

城牆有大炮㗎 點解升唔到上去呢
講吓大炮點解比不出調查兵團
大炮大多數時候係上而下攻擊
主要打前面 你幾時過巨人倒轉行
命中率低嘅武器又點會有人發展
由細個開始洗腦
咩都做得出啦

話藍係紅
話呀爸係呀哥都得
有一點唔記得講就係點解d巨人之力唔係俾上等瑪雷人自己繼承而係俾下等人做?

驚得13年命?但應該都有人想做先岩
你諗下佢點同米卡莎講就知
https://youtu.be/07GfGeCOM9M?si=MAGAB7Tv8T0Fb6BX

加埋呢個bgm真係起曬雞皮
初頭好睇係因為一堆神秘感同謎團
我都有聽下d巨人解說先睇得明
講真係幾複雜

個未知感同好奇真係勁推進人想睇落去
後尾知道曬就冇咁好睇
1. 你有上帝視角。若果你係馬萊人都會咁on9
一來得13年命,二來繼承左巨人會俾瑪雷軍方24小時監視住你一舉一動,脅持住你家人等你唔會叛變
未來艾倫可以影響過去艾倫呢個突入設定真心鳩
劇情有講初代王意志一直限制科技發展,
邊個想行出城牆或者研究都會阻礙,
e.g. 城牆教

但係完全圈養啲人,話俾佢地聽外面唔出得,
又會令人絕望,唔想做一隻乖乖嘅豬,
所以佢地係允許調查兵團,
呢種看似希望嘅人出城牆睇,
反正真相都係俾王族把握,
邊個出到去都只係會死,
咁殘酷嘅事實會令人唔想出去牆外嘅世界。

但係調查兵團有巨人,兵長,
mikasa 呢啲作弊佢控制唔到
故事好似都寫佢地慚愧,艾倫做醜人,佢地做救世英雄
唔洗腦
但最後暫時洗咗次自己友記憶
雖然我唔知點解佢搞到三笠啲記憶
只係差咬一下

阿卡曼一族唔受始祖之力控制
但始祖之力依然可以喺道標同阿卡曼交流
艾連喺道標同救世小隊對話,話使用地嗚係我既自由,阻止我係你地既自由,當時兵長同米卡莎都在場
動畫頭三季打鬥好睇好多 真係好似衝得好快咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞