對上一次你覺得 iPhone 劃時代既設計係乜野野?

257 回覆
49 Like 180 Dislike
唔係cut叉頭咩?
純粹比人屌
有線耳機就來變式微行業 重講多返

去邊到買?
3.5"合符人體工學
我試過一兩次,香港出發無行李,就咁用電話就出境
去到gate 俾人叫名,要印返張boarding pass 俾我
著西裝嘅日子戴有線耳機真係極差嘅體驗
下?HTC出diamond 1同2果時Apple 重做緊iPod
有一期 有班人追高質線, 高質播放機.
依家好似執淨信和嗰間
印象中係㩒落去大力細力會出唔同指令 淨係試機嗰陣用過一次咁大把
打開條link第一幅相就係夏蕙姨
一定有分別

不過係咪靚聲啲就只係睇喜好

利申:只係借個個friend嘅聽一次
左邊邊位大力撳可以轉app
日本可以就夠
on9悠遊卡
iPhone 2G : everything. 基石

App Store. 無佢無eco system

iPhone 4. Retina display. 第一次睇見唔到pixel嘅display

iPhone 4S Siri. 後來一直無乜進步,好失望

iPhone 5 Touch ID. 第一次唔使打password,而又極速認到指紋解鎖

iPhone 7 duel camera. 可以做到景深

iPhone X. Full display

。。。。完

iPhone 16 Apple intelligent 覺得已經係日日用,用咗幾年,加落去都係必須嘅
講漏咗Apple silicon.
iPhone 3G 3台個環保袋今年仲見到人用緊
我都係咁諗 記得嗰時睇住發佈會都覺得好有驚喜
其實 android 唔安全嚟嚟去去都係衰自己裝apk 唔經store 裝app
除咗呢樣野,仲有咩安全問題?
一向門外漢先係大多數,而apple就係食到呢份客群市場
真正了解手機發展既人只係佢地眼中既風膠巴膠
iPhone 3GS 變iPhone 4, Retina display, 睇唔到單粒象素,得佢諗到,當時另外d公司個個都話要大mon ,但都仲係粗粒mon, 佢就張mon本質最緊要係近睇都好靚嘅重要性帶出嚟,之後冇一間公司敢出粗粒mon手機做旗艦,粗粒mon只有老人機先敢用
佢beta test 嗰陣係呢隻喎,啲掣全部收埋晒點會唔鬧爆
果個年代 AN APP 差過 IOS
IOS 好多獨佔APP ,一係先出 IOS版,重要流暢過AN 機
依家反而冇分別
Apple Pay 完全改變電子付款生態,真心cls
可以睇埋個AI 再考慮轉會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞