對上一次你覺得 iPhone 劃時代既設計係乜野野?

257 回覆
49 Like 180 Dislike
果時一出即刻買
仲要賣斷貨
係街拎住都一睇就知係最新iPhone
由3~4千蚊買部電話拉高到要1萬蚊嘅時代
真係face ID,以前用銀行app啲認證好q煙
而家有faceID,一天都光晒
當時仲未有專門店
想買就一定要上台開 plan
對上一次覺得真係劃時代應該係iPhone 6
嗰陣睇大螢幕手機包圍之下終於換咗大芒落去, 全機全新設計
仲要嗰陣斷晒貨炒到連真機都冇乜機會攞上手, 令到成個vibe更加強

而iPhone 4就真係震撼到入我心當時讀緊中學仲係用緊Nokia, 我仲記得第一次拎上手嗰下心諗原來手機都可以做到藝術品咁

不過其實都有啲honourable mentioned好似11出Pro, 10全螢幕, 5s 指紋解鎖
當年出iphone 3gs個陣 屋企淨係比我買功能手機 個陣揀左nokia 5530
都係touch 但個陣都唔平 賣1980
依家1980都買到入門至中階級嘅智能電話
其實都平好多,iphone應該係我3988定4988
年經
傻鳩
啲「金耳」追求嘅係用靚線
iPhone 4~ iPhone5S
幾時迫到佢做到自助換電
真係好on9
要靚聲返屋企聽hifi啦
係條街度有乜靚聲可言
咁你應該講iphone4 個設計係劃時代
時間耐左開始多人用返線wo,個電係最on9
Touch ID
最近一次比較驚艷就係轉用鈦合金
但未去到劃時代

要去到wow一聲真係好耐未試過
仲記得第一次攞住部5s嗰種心動嘅感覺
機票入Apple Pay 香港機場唔俾用,落後到
Ip 6 7
果時中一兩部再放都執唔少
自助換電跟住d婆仔去華強北買亂搞跟住搞衰左再去番天才吧 lur地 個案一定直線上升
向後劃
iPhone 2G @ 2007
Iphone 喎
Ios6 上ios7嘅時候
引領咗全世界改變design language
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞