覺唔覺雞係地球上最撚慘嘅物種

584 回覆
1943 Like 92 Dislike
你搞清楚啲邏輯先啦
提倡食素嘅原因(尤其是係你覆緊嘅上文)係強制生育有系統屠殺
係原則問題道德問題而唔係數量問題
所以我先問你究竟係揀希特拉定墨索裡尼

唔食素嘅人時根本覺得食肉冇道德問題
自然唔存在殺十個定殺廿個嘅矛盾

你個極右素食法西斯
你條畜牲既殺廿個人唔得殺十個人就得分別代表緊乜嘢

你條畜牲講唔講到呀
你條弱智我已經講得好清楚,你條弱智唔識字呀

依家係我駁緊啲鼓吹食肉環保過食素既不學無術弱智

鍾意食肉一件事,但唔好為咗正當自己食肉走去顛倒是非黑白老吹食肉環保過食素,唔好當其他人好似你地咁弱智白痴
你喺#527唔係咁講喎
527樓嘅講法仲係講緊道德問題

老羞成怒要靠人生攻擊呀?

你條畜牲講唔講到呀

你條畜牲連自己講緊乜都唔知,我更加唔知啦
呀呢位極右素食法西斯
你都仲係唔明
正常人嘅睇係法食肉唔等於殺人
而你嘅睇法係食肉同殺人都係一樣唔道德
所以食肉定食素要計utility
就啫係計要殺十個人定殺廿個人
我邊句話食肉等同殺人
呀呢位極弱智老母做雞既畜牲
可唔可以講吓你條極弱智老母做雞既畜牲睇到我邊句話食肉等於殺人
點會冇經歷過快樂?
至少交配扑野個陣經歷過一絲快樂
一早人工授精啦
有時係到諗
雞蛋咁有營養 d雞食番d蛋咪生存到
雞到底係咪可以做到自食其力 自給自足 唔使餵飼料都得。
你平時吞精維生?
呀呢位極弱智老母做雞既畜牲
可唔可以講吓你條極弱智老母做雞既畜牲睇到我邊句話食肉等於殺人

你呢位極弱智老母做雞既畜牲殺緊人定食緊肉?
點解人類唔研發其他肉類蛋白質既可能性
例如兔仔
兔仔繁殖率快 哺乳類動物肉類營養都比白肉豐富
如果再加以配種改良肉味同口感 兔仔其實應該可以同雞有得揮
韓國人餐餐都食雞,你去同佢哋講
唔記得左先己講左乜?

失左憶嘅極右素食法西斯

你條畜牲講唔講到呀
問題嚟呀你呢位極弱智老母做雞既畜牲

我唔知你條畜牲既殺廿個人唔得殺十個人就得分別代表緊乜嘢,所以問你條畜牲既殺廿個人唔得殺十個人就得分別代表緊乜嘢?

你條畜牲講唔講到呀
呀法西斯你咁嘅水平真係好難同你討論落去
你繼續自己打飛機啦

問咗你條畜牲既殺廿個人唔得殺十個人就得分別代表緊乜嘢幾次

你呢位極弱智老母做雞既畜牲都仍然答唔到
你呢位極弱智老母做雞既畜牲吠之前有冇組織過點吠,唔好亂吠完討算
你連人哋叫你解釋返你之前講過既嘢都做唔到,梗係討論唔到啦

你聽日記得準時起身返小學,上堂專心啲
同埋你答埋我幾時講過食肉等於殺人?

你係咪俾雞蟲中出得多有太多性病搞到精神失常
你咁撚死蠢講極都唔明就話人無講過
唔記得左先己講左乜?

失左憶嘅極右素食法西斯????

你分唔清問問題定評論?
我唔係話你無講過,我係叫你解釋分別代表緊乜嘢

你咁撚死蠢講極都唔明,食太多肥肉搞到腦中風?
但被馴化左嘅雞, 有人類一日佢個DNA又確係基本上永保永續, 從基因延續嘅角度來講雞其實又係唔係好成功嘅物種?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞