[KPOP] K-POP 2024討論區 (22)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
睇埋comment完全係為佢哋洗白
早2日聽完see that 覺得好難聽

成首歌淨係記得bird bird bird

今日聽完crazy再聽see that

Bird bird bird原來都唔係咁差
今次我撐den生
其實佢係dive嚟🙏🏻而家打返嗰10個正皮咗嘅Fearnot 嘅好時機
https://lih.kg/CdyMonX
女團tripleS和ARTMS的所屬社Modhaus出公告應對最近的大規模Deep Fake事件
https://youtu.be/AgZGnrG8XzU?si=L6C3dIehCeTaGqLs

歌其實唔差嘅
一來唸經係佢地style二來夠短啱晒而家啲口味

只係 佢哋唔係諗住唱dadadada黎展現實力呀嘛
呢啲洗腦式副歌好少見會認真唱到咁

Anyway許solo黑髮好醜
由首歌到隻舞都唔識欣賞
LE SSERAFIM是挑戰緊kpop底線
舞係fan song level,唱歌主打狀聲詞,這算是rap嗎,編曲同一段不斷重覆

我見到佢地成場行嚟行去,呆咗,以為開咗concert嚟睇
啲earnot最鍾意笑gidle同IVE啲舞好易跳無難度 再吹奏水牛舞團有幾勁
而家
連Le都第一場音放就有開咪
HYBE不敢怠慢
咁間唔中出吓啲容易跳嘅舞都正常嘅
好大力咁da好好笑
有心過方肥佬好多
佢今日喺隔離廠有節目錄
過一過嚟祝賀 都有心
但唔係專登嚟
其實都唔似有開咪
我覺得有
當然唔係句句會唱
咪又係live ar
[黃金漁場] 雖然是小事 但是真的很有sense的NMIXX海嫄的舉動

影片
https://twitter.com/i/status/1828811715934564635

主持人問說知不知道Jewelry的歌,結果海嫄唱是藝元在團內活動時唱過的歌

(註: Jewelry在2001年出道,一路成員變動過很多次,藝元是在2011~2015年的期間加入Jewelry)

來源: theqoo https://theqoo.net/square/3382251931

1. 海嫄真的是六角形,怎麼有辦法這麼完美呢ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

2. 好感人ㅠㅠ

3. 連我都覺得感動

4. 其實說到Jewelry的歌曲,大部分人都是唱One More Time或I really like you,海嫄真的很有sense

5. Sense和記憶力太驚人了,海嫄是不管去哪裡都會受到喜愛的人

6. 暈,我現在才知道藝元待過Jewelry

7. 哇,真的好有sense啊,如果是事先準備好的話真的很用心,如果是馬上想出來的話,那海嫄的記憶力真的很好

8. 海嫄ㅠㅠㅠ 怎麼有辦法這麼有sense又討人喜歡呢

9. 我們海嫄真的很細心、很優秀.....

10. 我明明就不是藝元本人,但我看到這段的時候也覺得很感動,差點要哭了..

11. 把這個舉動稱作sense都還不夠貼切,這個真的是非常細膩的照顧啊ㅠㅠㅠㅠ

12. 應該是提前準備過的吧ㅠㅠ 好感人

13. 海嫄雖然有與生俱來的天賦和sense,但也是個努力派ㅋㅋㅋ 好喜歡她...

14. 而且海嫄唱的還是藝元的part,真的太驚人了,應該是提前準備的吧ㅜ 好感動

15. 海嫄很有sense,如果在無線台有固定上的綜藝節目,反應一定會更好

(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)
我真係好撚鍾意香港
黃旭熙再次證明本土香港人真係好撚屈機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞