早田希娜奧運後想去神風特攻博物館被罵爆 樊振東孫穎莎取消關注

413 回覆
205 Like 7 Dislike
感謝東哥
咁烏克蘭人unfriend去拜祭俄軍嘅俄羅斯人有咩問題?
日本人真係教育到佢地認為係其他國家害到佢地二戰輸左
你睇返右翼佢地既思想
1.) 認為二戰係其他國家發動,佢地無侵略人
2.) 美國唔應該掉原子彈殺平民
3.) 日本兵為國死好偉大,無戰犯呢個諗法
4.) 南京大屠殺係人地作出黎
5.) 當初係中國殺左大量日本人先會有77盧溝橋,而且只係有日本兵走佬,佢地想捉,中國人殺左大量日本人先會咁

你睇返APA 個老闆D書就知
其他唔知,但靖國神社隔離嗰個遊就館右到仆街
都係淡化戰爭罪行同合理化二戰嘅侵略
不過好值得去睇下,會知嗰時啲人點諗
袁騰飛向學生宣講,儲存毛澤東遺體的毛主席紀念堂是中國的「靖國神社」,裏面「供奉的是一個雙手沾滿人民鮮血的劊子手」

真係駁唔到
但佢地會認為日本兵無殺人
77盧溝橋係日本兵走失左,中國為借D意殺左大量日本兵
而佢地係還拖
南京大屠殺根本無死過平民,係其他國家作出黎老屈日本
大佬你都識話右翼啦
咁德國人參觀納粹主義既記念館係唔係OK?
唔好話參觀,香港人做納粹手勢都比以色列大使館屌

屌,做個手勢都比人屌呀
打中國個時駛撚用神風特攻隊咩
神風隊係對美軍軍艦最後手段
關你支那L事
人地唔參觀博物館又點樣理解歷史又唔係話支持
强國成身g點做咩都中
日本本身就係打算成個國家同你一齊死
每個平民都要為國效力,可能聽係好好笑,但日本文化係可以

本身武士精神就係要為左主公賣命,而家主公變左做國家咁解

所以美國先局住掉兩粒比你,仲要係選擇平民多既地方黎玩
最初好似係小倉,咁岩天氣麻麻先轉左陣
個陣老強左咁多人,日本連道歉都無
賠償又無
人哋就寫住
向後世人們准確傳達當時的情況,希望為世界的永久和平做出貢獻。
https://www.kagoshima-kankou.com/tw/attractions/11054
如果人哋寫明,你都仲認定佢一定係宣揚軍國主義有幾偉大,咁唔係人哋問題
巴打你受中国教育得好深下,可以冷靜少少
所以咪有部分日本人既思想係痴撚線囉
我記得佢地話日本人係無老強過其他國家既人
D受害者係收錢扮
幾時入侵
台灣同韓國既受害者都有出黎講喎
咁把炮叫神風唔好揸零式,游太平洋去打美軍啦
咁你唔問下中國人咁樣話個海係自己嘅啱唔啱? 同時又問下賓佬丫
咁你帶我啦,點解做個手勢都要比人屌先
又無宣揚
美國無入侵阿富汗?
幾時入侵
皇軍係黃絲諗住黎成立經濟圈啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞