黃毓民正式同奶台杜汶澤反面

398 回覆
280 Like 61 Dislike
本身台灣對香港移民就好唔友善已經成日踢人走
講真台灣人工又低 生活又唔係好 過得去嘅唔係走頭無路都係無其他選擇
已經好慘 仲要比人屈係間諜

杜汶澤作為(前)香港人去拍劇助長呢種排外思想 比人屌都應該啦
他笑說:「作為一個杜汶澤要演這種角色還尷尬的。」還說:「難度沒有很高,因為在香港看過很多這種人。」
黃毓民回應:
「我真係未撚見過你口中呢種人喎,你遇過好多滲透台灣既香港人呀?
屌你老母我真係未撚見過喎,會滲透台灣既香港人
知唔知香港人喺呢度幾撚慘」

我get到杜係想講見到香港有好多其他人滲透入黎喎
點會喺香港會見到滲透台灣嘅人 講到明滲透台灣都唔會喺香港出現啦 你都識講未撚見過啦 未搞清楚扭曲意思鬧人

利申 唔係想撐杜 但真係唔合邏輯
咁香港人對啲非洲南亞政治難民肯定好友善
香港人對台灣人既態度就好似依個大種乞兒對恩人既態度

https://x.com/XNobraid/status/1814189816474681388?t=L0bBfZT2He-GC5a1E1E-Ng&s=19
拍戲 點叫比人屈?
碌撚痴咗邊條線?拍戲做共諜都唔得?

係咪劇本裏面唔可以有共諜呢個角色?驚俾人影射?
算反得遲啦 你要知郁民係移民左係台灣都講D咁既野 杜狗鍾意食人血饅頭仲想醜化香港人 我屌你老母搵個香港人做共碟角色
支持民進黨清洗巴勒斯坦同賤種港人
杜狗唔演總有人演
係唔係一演就會被教主反面先
好搵唔搵 咁多台灣人 搵個香港人黎做?
事實係喎
打開thread望下都知台灣人而家有幾咁想煮死香港啦咁嘅輿論形勢仲拍啲咁嘅嘢黎塑造刻板形象,你好想移民左去台灣嘅香港人死
台仔對移台港人的態度
就好似港人對雙非撚仇視
呢家仲搞啲咁嘅野分化港台人
移台手足真係多撚謝杜生哂
港蝗對台灣人既態度就好似依個大種乞兒對恩人既態度

https://x.com/XNobraid/status/1814189816474681388?t=L0bBfZT2He-GC5a1E1E-Ng&s=19

諗諗吓香港都係得堆帶風向既港蝗咁無恥
如果有個非洲黑人 去tvb演戲
角色係“周圍打劫嘅非洲難民”
應該都會比佢同胞屌死
杜狗
喬寶寶以前係TVB拍唔少啦
其實性質咪同Tommy一樣,一件左右逢源 風吹邊面企邊面既仆街
今次黃毓民講得啱喎。移過去台灣嘅真心慘,駛幾百萬都未必可以喺嗰度定居,屌那媽俾民進黨當時利用個時勢拎盡光環,點撚知多多條件都唔批移民玩鳩香港人。

有幾撚多人當年信錯台灣,駛左半副身家,後嚟輾轉去左英國,澳洲。
大哂?
杜汶澤呢條友真係正式演活跳樑小丑

首先,走去台灣,為咗張身份證奶民進黨奶到雪雪聲,都算數啦

拎咗身份證之後,而家又要出嚟粉墨登場,仲要扮一個香港人間諜嘅角色—擺到明就係民進黨要借大氣電波去抹紅抹黑香港人,佢都仲要笑到烚熟狗頭咁去配合做呢個角色
台灣人已經睇移民港人唔撚順眼
以港人身份拍講港人滲透台灣戲 在台港人多得佢唔撚少
一早就知呢條杜狗有問題啦
共諜係台商 陸配 新住民
現實中呢啲人真係做共諜嘅就大把
香港移民做共諜就未聽過
咁都唔叫屈?

客觀效果就係加深台灣社會對在台港人嘅排斥心理
仲要呢樣野係由一個前香港人去做
咁比人屌係咪合理?
你話佢返大陸拍戲就屌者on99
爭市場姐,有錢的黃絲掟身家移民少左捐錢,D黃圈KOL唯有狗咬狗
移咗民就唔好叫自己香港人喇死台狗
人狗唔同level
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞