儲值卡 / 上台資訊區 (36)

517 回覆
5 Like 0 Dislike
想講3萬能卡成日收唔到sms...
另一張valuegb卡就冇問題
有冇巴打都係咁
其後數據最高傳送速率 呃人既,佢係上限
即2Mbps 任用比128kbps 你,慢到傻
今日收到兩個銀行喎
你地有無試過儲值卡啲錢無用就轉台 好似好曬
3萬仲有$50 但諗住到期就轉value gb
搞左兩日搵CS搞掂, 原來佢個網教人登記嘅步驟係錯
因為我之前試過入左張卡去sim2搞到驗證唔到
我登記佢出error code, 原來係要連住wifi做,明明佢個網叫我斷wifi
Value Gb 到期,想過一過冷河再返去
應該跳邊間好,周埋是咪一個月可做晒來回
咁搞笑,我記得我係唔連wifi做架喎
HK MOBILE - 4 地 32GB / 年卡 (12 GB 中澳台數據 1 年用 + 20GB 本地數據)幾多錢?
售價唔統一,自己去查。
我覺得21mbps應該唔係假上限
固然之有地方有時間收得唔好,會冇21mbps
但佢唔會刻意硬cap你128kbps
如果係你真係feel到被硬cap極低速
建議你投訴一下
因為你咁講都已經唔係玩文字藝術
係違反商品說明條例嘅詐騙,咩fineprint都保佢唔住
佢條款寫到明不高於,你覺得可以點告可能人少地方qos 比多小小你
你懷疑佢硬cap你128kbps所以咪有得告
就算寫不高於,都要佢有個理論速度可以不高於先至可以make哩個claim
如果佢硬cap你低過佢理論速度,咁佢咪犯法
個128kbps 係我舉數字指慢到龜咁
sales 口up 無限5m 任用
條款 寫不高於5mbps
實際load 就 64/128/256kbps , 那有用
以前3一到夜晚就解限速話QOS排隊日頭咪慢,吹唔漲
ValueGB 年卡終於支援漫遊! 旅行收到SMS,通話偏貴? | 更新: 新增外遊數據日費
https://m.youtube.com/watch?v=vqGicUpi-7I
買到了110
有冇DIY SIM用家搵得到客服
有個後備number過期前開始打1033同email問可唔可以轉走啲剩額
一路都冇人覆 今日直頭cut埋我個Number
客服又打唔到email又冇人覆唔知點搞好
DIY要hotline搵到人既話要用個上台電話號碼login先可以駁到比cs
不過從來未聽過可以轉balance走呢樣野
SoSIM 都搞埋唔該晒呢個PO
原來仲可以+28換個號碼開心使用中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞